MENIU

Nimeni nu ţi-a spus asta. Ce se întâmplă dacă pulsul tău depăşeste 60 de bătăi pe minut

<p>Nimeni nu ţi-a spus asta. Ce se &icirc;nt&acirc;mplă dacă pulsul tău depăşeste 60 de bătai pe minut</p>

Pulsul arată de câte ori pe minut bate inima unei persoane. Un ritm cardiac normal depinde de fiecare individ în parte, în funcţie de vârstă, mărimea corpului, de cât de des face exerciţii fizice, condiţiile inimii sau medicaţie. Emoţiile pot avea, de asemenea, un impact asupra ritmului cardiac, având în vedere că acesta creşte atunci când inima este supusă unor factori de stres.

Valorile minime şi maxime ale ritmului cardiac, acceptate de cea mai mare parte a lumii medicale, este de 60-100 de bătăi pe minut. În realitate, tot ce depăşeşte 60 este prea mare şi prezintă riscuri pentru sănătate. După măsurători mai precise, cardiologii susţin că un puls normal este între 50 şi maxim 90, iar tot ce se află în afara acestor valori este un semn de boală sau pericol.

Unele persoane confundă hipertensiunea arterială cu un ritm cardiac ridicat. Cu toate acestea, nu există o corelaţie directă între cele două, iar hipertensiunea arterială nu determina neapărat un ritm cardiac crescut.

Există dovezi ştiinţifice numeroase care leagă ritmul cardiac crescut în repaus cu o durata scurtă de viaţă, chiar şi la indivizii aparent sănătoşi. Mai exact, fiecare 10 bătăi pe minut în plus se asociază cu o creştere de până la 20% a riscului de deces prematur.

Dacă inima ta bate mai repede decât o dată pe secundă, atunci trebuie să iei măsuri, mai ales dacă ajunge 80 sau 90 de bătăi pe minut. Bărbaţii aparent sănătoşi, cu un puls de 90 prezintă un risc de 5 ori mai mare de stop cardiac. Adesea, primul lor simptom este şi ultimul.

Sursa: caplimpede.ro