MENIU

Nigeria a depistat primele cazuri de infectare cu OMICRON. Noua tulpină se răspândește și în Europa

Omicron Nigeri FOTO: Shutterstock

Nigeria, cea mai populată ţară africană, a depistat pe teritoriul său primele trei cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului, care se răspândeşte în întreaga lume, au anunţat miercuri autorităţile sanitare.

În Nigeria, testele au identificat şi confirmat primele cazuri de infectare cu tulpina de B.1.1.529 SARS-CoV-2, cunoscut acum sub numele de varianta Omicron, a declarat şeful Centrului nigerian pentru controlul bolilor (NCDC), Ifedayo Adetifa, transmite AFP si Reuters.

Japonia a confirmat miercuri al doilea caz de contaminare cu varianta Omicron, la un bărbat de 20 de ani sosit din Peru.

Secretarul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, a declarat pentru Sky News că în Marea Britanie au fost confirmate 22 de cazuri de variantă Omicron a coronavirusului şi că această cifră este pe cale să crească, informează Reuters miercuri. 

Patru persoane din sudul Germaniei au fost testate pozitiv pentru varianta Omicron COVID-19, deşi au fost complet vaccinate împotriva coronavirusului, a anunţat marţi biroul de sănătate publică din landul Baden-Wuerttemberg, conform Reuters.

Pe fondul reapariţiei ratelor de infecţie, Norvegia a introdus noi măsuri şi recomandări pentru a combate răspândirea coronavirusului. Cetăţenii sunt sfătuiţi acum să poarte măşti de protecţie.