MENIU

Nicușor Dan, primele declarații. Anunță revoluția. Banii primarilor de sectoare, în pericol

Nicusor Dan, primele declarații. Foto/Inquam

Nicușor Dan a susținut un discurs după ce rezultatele sondajelor după ieșirea de la urnele de vot l-au dat drept câștigător clar al Primăriei Capitalei. 

Declarații Nicușor Dan:

„Niciodată politicienii nu câștigă alegeri, alegerile sunt câștigate de comunități. Azi am avut în București o uriașă comunitate care și-a dorit onestitate în funcția publică, instituții care să lucreze pentru oameni, care au vrut dreptate.

Sunt copleșit de responsabilitatea pe care mi-o dați și de speranțele pe care le puneți în noi.

În acești ani am luat foarte multe decizii greșite și probabil o să greșim în continuare, dar ce pot să vă spun e că niciodată, deci niciodată nici eu, nici colegii care au venit în administrație cu mine nu ne-am bătut joc și nu ne vom bate joc de mandatul pe care ni l-ați dat. 

„Sunt câteva lucruri pe care în seara asta e momentul cel mai bun să le spunem. Sunt câteva mecanisme care de ani de zile au blocat dezvoltarea Bucureștiului și care țin de relația dintre București și autorități centrale. Vor urma următoarele lucruri:

Cu aprobarea CGMB voi declanșa un referendum local pentru cum se vor împărți banii între Primăria Capitalei și primăriile de sector. De ani de zile, Bucureștiul are un deficit de dezvoltare. De ani de zile, Primăria Capitalei este obigată să gândească mic, pentru că nu are bani să gândească mare. Banii abia ajung pentru întreținerea infrastructurii pe care deja o avem. Nu putem să ne gândim la extinderea transportului public, la noi corpuri de spitale, nu putem să ne gândim la noi corpuri pentru universitățile din București care ar putea să aducă zeci de mii de studenți străini în București și să pună Bucureștiul pe harta academică. Și în schimb avem borduri peste borduri, pavele care înlocuiesc alte pavele și panseluțe care înlocuiesc alte paseluțe.

Mai multe articole despre:
alegeri 2024 nicusor dan primaria capitalei