MENIU

Nicușor Dan: „Noi, Bucureștiul, suntem pe marginea prăpastiei din punct de vedere sanitar” Va fi Târg de Crăciun în decembrie?

Nicușor Dan, primar general al Capitalei Foto: Inquam Photos/George Calin

Noul primar general Nicușor Dan a anunțat ce va face în acest an în București de sărbătorile de iarnă. 

 

Nicușor Dan a spus că în acest an nu va fi organizat tradiționalul târg de Crăciun în Capitală, din cauza epidemiei de coronavirus.

Dar bucureștenii se vor putea bucura de luminițele și decorațiunile de iarnă, care vor fi însă mai discrete ca în alți ani, a anunțat noul primar general.

Nicușor Dan: Nu o să avem Târg de Crăciun. Nu ne permitem sa amplificăm acestă boală

„Nu o să avem Târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională, în care mor medici și personal sanitar.

Nu ne permitem sa amplificăm acestă boală, în anii următori când vom fi trecut prin această pandemiei, asa cum se întâmplă peste tot în lume, o sa avem Targ de Crăciun în care Primăria va fi într-un parteneriat cinstit comercial cu operatori privați, va pune spațiul la dispoziție, vor plăti o chirie și se vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale, e o chestiune comercială, în care niciodată Primăria nu plătește nimic, ăsta este modul în care o să o facem de cum încolo.

Noi, din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei, noi, Bucureștiul, și opinia mea fermă este că nu trebuie să avem că nu trebuie să avem un Târg de Crăciun în această iarnă", a declarat Nicușor Dan, joi seară, la un post de televiziune.

Noul primarul general al Capitalei a dat asigurări că decizia de a nu organiza târgul nu are legătură cu problemele financiare cu care se confruntă municipalitatea după mandatul predecesorului său - Gabriela Firea.

Nicușor Dan: Este frumos să avem decorațiuni pe stradă. O să le avem în mod rezonabil, discret

Nicușor Dan a mai anunțat că decorațiunile de iarnă din bucurești vor fi în acest an mai discrete.

Decorațiunile „au și început. Sunt două chestiuni. Unu: cu titlu general, în momentul în care ești bolnav, tu ești o persoană și ai o boală, primul tău gând, reflex sănătos pe care il ai este sa investești economiile pe care le ai în medicamente și medici nu în haine de lux, cam asa este și situația Bucureștiului. Suntem într-o situație financiară dificilă, bineînțeles că este frumos să avem decorațiuni pe stradă, numai că, atâta timp cat suntem încă în situația asta financiară dificilă, o sa le avem în mod rezonabil, discret cât să existe. Ce se întâmplă anul aceasta este că există una din companiile municipale, care are un contract în curs cu o firmă privată pe mai multi ani, inclusiv pe anul acesta si acesta, în baza acestui contract a început să monteze luminițele de Crăciun", a mai spus Nicușor Dan.