MENIU

Nicușor Dan: Mi-e frică să merg cu bicicleta în București. Trebuie să mă intersectez cu maşinile

Nicușor Dan: Mi-e frică să merg cu bicicleta în București Foto: captură Video Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a mărturisit că îi este teamă să meargă cu bicicleta în Bucureşti, din cauza aglomerației.

„Mi-e frică să merg cu bicicleta în Bucureşti. Trebuie să mă intersectez cu maşinile", a declarat primarul general al Capitale, după dezbaterea pe tema transportului sustenabil în România organizată de Asociaţia Green Revolution, de Ziua Mondială a Bicicletei.
Potrivit primarului general, acum în Bucureşti există doar 15 - 20 de kilometri de piste de biciclete amenajate conform standardelor și municipalitatea va lua măsuri pentru ca prima bandă de circulaţie a străzilor să fie eliberată de zeci de mii de maşini, fără a da însă detalii concrete: "În anul acesta o să vedeţi cu câteva zeci de mii de maşini mai puţin pe prima bandă. Aşteptaţi momentul anunţului".

Nicușor Dan a venit la eveniment pe bicicletă, alături de ministrul Mediului, Tanczos Barna. La eveniment a participat şi preşedintele Klaus Iohannis, care a venit şi a plecat tot pe bicicletă.

Citește și Klaus Iohannis, Nicușor Dan și Tanczos Barna, pe bicicletă în parc. Autoritățile, apel pentru un transport sustenabil

La venirea la eveniment s-a produs și un mic accident, nu pe străzile Capitalei, ci pe trotuarul din parcul Herăstrău. protagonist nu a fost primarul general, ci șeful unei mari bănci străine în România s-a dezechililbrat și a căzut cu bicicleta peste ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Vezi momentul AICI

Citește și VIDEO Incident hilar, șeful unei mari bănci a căzut cu bicicleta, sub ochii lui Nicușor Dan și Tanczos Barna