MENIU

Nicușor Dan: Bugetul Capitalei este unul al curățeniei și responsabilității. Investiții importante anunțate de primar

Nicușor Dan

Nicușor Dan a precizat vineri, în sedința Consiliului General al Capitalei, că bugetul propus pentru a fi votat este unul ”al curățeniei”, care permite și investiții în termoficare și infrastructură. 

”Bugetul a fost un demers extrem de dificil pentru că am plecat cu o situație extrem, extrem de dificilă. Primăria Capitalei nu a fost pusă pe niște baze economice ani de zile.

Este un buget al curățeniei, din care scoatem cheltuieli inutile. Este un buget al responsabilității, pentru că vrem să recâștigăm încrederea partenerilor noștri. Nu poți să faci mari lucrări de investiții când nu plătești oameni care au făcut lucrări încă din 2019, deci este un mesaj de seriozitate către întreg mediul de afaceri și financiar. Din acest moment, Primăria Capitalei se va ține de cuvânt și va plăti tot ce a consumat, în termen. Este un buget de deschidere către acele investiții pe care bucureștenii le așteaptă de multă vreme: în termoficare, în infrastructură - terminăm Prelungirea Ghencea, pasajul Doamna Ghica, parcarea de la Pantelimon, facem semaforizare inteligentă în ritm alert și deschidem acele restanțe care au rămas pe mediu - Registul Spațiilor Vezi, un nou plan de calitate a aerului. 

Pe scurt, este un buget al curățeniei, care deschide calea investițiilor serioase care să rezolve problemele importante ale vieții bucureștenilor”, a declarat Nicușor Dan.

Consiliul General al Capitalei s-a întrunit vineri pentru a aproba bugetul. După mai multe zile în care consilierii USR-PLUS l-au ținut în șah pe primarul Nicușor Dan, joi seară au bătut în sfârșit palma pe bugetul Capitalei. Totuși, viceprimarul Horia Tomescu susține în continuare că bugetul, chiar și îmbunătățit, nu este suficient de realist. Detalii despre acest subiect sunt disponibile AICI.