MENIU

Nicuşor Constantinescu VREA ÎN LIBERTATE

Nicuşor Constantinescu VREA ÎN LIBERTATE

Zi importantă pentru Nicuşor Constantinescu. Magistraţii decid astăzi dacă îl trimit sau nu în spatele gratiilor pe baronul de la malul mării. La Curtea de Apel Bucureşti se judecă recursul cu privire la măsura arestării preventive, depus de avocaţii lui Constantinescu.

Consiliul Judeţean Constanţa a prezentat, duminică, un nou raport medical privind starea de sănătate a şefului CJ, Nicuşor Constantinescu, semnat de un medic generalist român de la o clinică din New York, în care se arată că transportarea pacientului în România îi poate pune viaţa în pericol.

Consiliul Judeţean Constanţa a transmis presei un nou raport medical privind starea de sănătate a lui Nicușor Constantinescu, semnat de doctorul Şerban L.Cocioabă, medic generalist la Clinica Medical Metamorphosis din New York, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Din punctul meu de vedere, vâzând dosarul medical al pacientului Constantinescu, nu recomand transportul acestuia în România. Transportarea pacientului pe distanţe lungi poate pune în pericol viaţa pacientului şi poate anula toate eforturile medicale făcute până acum pentru salvarea vieţii acestuia", se arată în documentul semnat de medicul Şerban L.Cocioabă.

CJ Constanţa mai precizează, în comunicatul de presă, că toate documentele medicale privind starea de sănătate a lui Nicuşor Constantinescu sunt autentificate prin Apostila Convenţiei de la Haga, aceasta garantând recunoaşterea lor oficială prin lege.

"Documentele sunt autentificate prin Apostila Convenţiei de la Haga din 1961, România fiind stat semnatar al acestei Convenţii din 2001. Apostila garantează recunoaşterea oficială prin lege. Cu alte cuvinte, orice document cu Apostila Convenţiei de la Haga este automat recunoscut pentru folosirea fără alte cerinţe în oricare dintre celelalte ţări semnatare. În cazul de faţă, apostilarea este efectuată de Departamentul de Stat a Statelor Unite ale Americii, statul New York, şi certificată prin declaraţia lui Nicuşor Constantinescu, în prezenţa unui notar din statul New York. Documentele sunt scrisorile medicale ale medicului Mohamad E.Allaf, şeful Clinicii de Chirurgie Robotică a Spitalului Universitar Johns Hopkins, Baltimore, statul Maryland, dar şi un nou raport medical susţinut de medicul Şerban L.Cocioabă, medic generalist al clinicii Medical Metamorphosis, New York, eliberat în 2 iulie, 2014. Este de precizat faptul că fiecare document este apostilat şi certificat prin declaraţie în faţa notarului, separat", se arată în comunicatul CJ Constanţa.

Conform sursei citate, aceste documente în original vor ajunge luni, în România.

"Trimitem aceste documente pentru o informare corectă a opiniei publice, cazul preşedintelui Nicuşor Constantinescu fiind îndelug dezbătut în media în ultima lună. Menţionăm că ataşamentele au fost trimise pe 3 iulie via e-mail si vor ajunge în România prin DHL cel mai probabil în după-amiaza zilei de luni, 7 iulie", se mai precizează comunicatul Consilului Judeţean Constanţa.

În 1 iulie, CJ Constanţa susţinea, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că scrisorile medicale de la spitalul unde este tratat Nicuşor Constantinescu arată că acesta nu poate fi transportat în ţară şi că neefectuarea terapiei îi poate pune viaţa în pericol, actele fiind autentificate prin semnătură, ştampilă şi timbru sec de un notar din Baltimore.