MENIU

Nicolas Sarkozy, DIN NOU în fața instanței. Ce RISCĂ fostul președinte francez

Nicolas Sarkozy, fostul președinte al Franței

Astăzi începe procesul în care fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, este inculpat pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale din 2012. Sarkozy este acuzat de depăşirea cu 20 de milioane de euro a limitei legale pentru cheltuielile de campanie. În același dosar sunt inculpate pentru fraudă sau complicitate alte 13 persoane. 

Procuratura susţine că pentru menţinerea cheltuielilor fostului preşedinte sub limita legală s-au folosit facturi false, potrivit Agerpres.

Verdictul în dosarul "Bygmalion" este aşteptat la jumătatea lunii aprilie. Există însă voci care susțin că procesul ar putea fi amânat.

Nicolas Sarkozy, care a deținut funcția de preşedinte al Franței în perioada 2007-2012, ar putea fi condamnat la un an de închisoare şi o amendă de 3750 de euro.

Vă reamintim că în urmă cu două săptămâni, fostul președinte a fost condamnat pentru corupţie şi trafic de influenţă într-un alt dosar. În acest caz, Sarkozy a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, din care doi cu suspendare și unul cu executare. Sentinţa nu este însă definitivă, astfel că fostul preşedinte francez are posibilitatea de a face recurs.

Citește și Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, la un pas de pușcărie