MENIU

Nicolae nu mai este Principe al României."E o decizie pentru viitor,nu o pedeapsă pentru ce a făcut"

Principele Nicolae şi Regele Mihai, la Palatul Elisabeta

Regele Mihai i-a retras nepotului său titlul de principe al României pe 1 august. Decizia a fost făcută publică 9 zile mai târziu, după discuţii cu Nicolae, dar şi cu alte Case Regale.

"Este vorba de o măsură preventivă, cu gândul la perioada domniei, atunci când coroana are nevoie de cineva care să aiba aceleaşi nazuinţe: modestie, cumpănire şi gândul la ceilalţi. În condiţiile în care cineva nu gaseste aici toate resursele interne, Majestatea a trebuit să ia această decizie.

Cred că e vorba de o decizie pentru viitor, nu de o pedeapsă pentru ce a făcut.

Majestatea Sa are 94 de ani şi simte unele lucruri. Eu mă aflam acolo când regele a luat această decizie şi regele nu dă prea multe motive.
Eram în Elveţia şi după îndelungate discuţii, Majestatea Sa a spus că trebuie să ia aceasta decizie. Eu eram în calitate de membru al Consiliu Regal si a fost o decizie luata de Majestatea Sa.
Este o decizie luată dupa multa chibzuinţă. Şi principele Nicolae s-a simţit constrâns de deciziile Casei Regale să nu se ocupe de Kenya, ci de România. Nu este exlus să-l vedem în continuare în România, la evenimente regale!", a spus Ioan Luca Vlad, consilier, invitat la PRIMETIME NEWS.

Prima reacţie a Principelui Nicolae pe facebook, după ce Casa Regală i-a retras titlul regal

Anterior, consilierul Casei Regale a făcut alte precizări pentru REALITATEA TV.

"Misiunea pe care şi-o asumase în Romania nu se potrivea cu idealurile si telurile sale. Atunci când vii ca membru al familiei regale în Romania, trebuie să îţi asumi o serie de privaţiuni şi de renunţări la viaţa privată, care uneori sunt în contradictie cu ceea ce un om tânăr, şi care avusese o viaţă privată până în 2010, îşi doreste, a spus Ioan Luca Vlad, consilier personal al Familiei Regale, pentru Realitatea TV.
Nicholas Michael Medforth-Mills este fiul principesei Elena a României şi al profesorului doctor Robin Medforth-Mills. Acum, spun reprezentanţii Casei Regale, va putea merge pe propriul drum."

"Această renunţare îi redeschide practic toate activităţile care îi fusese închise în momentul în care îşi asumase rolul pe care îl avea în România.", a mai spus Luca Vlad.

Potretul lui Nicolae, nepotul regelui Mihai I

Pasionat de maşini, sport şi mereu implicat în acţiuni caritabile. Vorbim despre Nicolae, cel care până de curând era Principe al României. A vizitat pentru prima dată ţara noastră la vârsta de 7 ani, împreună cu bunicul său, Regele Mihai I.

Nicolae s-a născut pe 1 aprilie 1985 în Elveţia. Mama lui este Principesa Elena a României, iar tatăl lui este profesorul Robin Medforth – Mills. Nicolae şi-a petrecut primele luni din viaţă făcând naveta între Elveţia şi Sudan, unde tatăl său era profesor în cadrul ONU. La vârsta de 6 ani părinţii lui Nicolae au divorţat. Un an mai târziu, Nicolae vizitează pentru prima dată România, alături de Regele Mihai.

În copilărie, Nicolae şi-a descoperit şi pasiunea pentru maşini, pasiune moştenită de la bunicul său Majestatea Sa Regele Mihai I. În timpul vacanţelor, tânărul obişnuia să petreacă ore în şir, în garajul bunicului său, urmărindu-l pe acesta cum meşterea la jeep-urile din colecţie.

Nicolae este pasionat şi de sport. De-a lungul anilor, acesta a practicat, printre altele, fotbal, hockey, tenis, rugby şi cricket. Când a împlinit vârsta de 25 de ani, Nicolae a primit titlul de Alteţă Regală şi Principe al României. De atunci, acesta s-a implicat în nenumărate acţiuni caritabile. Anul acesta a pedalat peste o mie de kilometri, în turul ciclist caritabil "Cărţile copilăriei pe bicicletă".
Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune la tronul României conform ultimului Statut regal din 2007, act considerat de unii nedemocratic. În schimb, conform ultimei Constituţii regale democratice, cea din 1923, Nicolae era exclus de la succesiune.

Mai multe articole despre:
regele Mihai Casa regală Principele Nicolae