MENIU

Nicolae Ciucă se duce la Galați! Președintele Senatului, alături de oamenii afectații de inundațiile istorice

Nicolae Ciucă se duce la Galați! Președintele Senatului, alături de oamenii afectații de inundațiile istorice

Premierul Nicolae Ciucă ajunge în comuna Slobozia Conachi, județul Galați, una dintre cele mai afectate zone de viituri din ultimele zile. Aici, casele localnicilor au fost distruse de puhoaiele devastatoare, iar zeci de oameni s-au văzut nevoiți să se refugieze pe acoperișuri, fugind din calea apelor învolburate.

Unul dintre cele mai dramatice momente a fost salvarea unei femei care a stat izolată timp de zece ore în podul casei sale, înainte de a fi recuperată de echipele de salvare. Ea a povestit cu groază despre clipele de panică extremă și disperare prin care a trecut, înconjurată de ape.

Până în prezent, inundațiile catastrofale au luat viața a patru persoane, însă autoritățile avertizează că acest bilanț tragic ar putea crește în următoarele ore, pe măsură ce operațiunile de salvare continuă și noi evaluări sunt făcute în teren.

Președintele Nicolae Ciucă se află în drum spre Galați. El va ajunge în zonele afectate de inundaţii și va rămâne peste noapte acolo. Președintele PNL și al Senatului vizitează zonele afectate pentru a evalua personal situația și a discuta măsurile de ajutor care vor fi luate în perioada imediat următoare. 

„Sunt alături de oamenii din comunitățile afectate de inundații, din Sudul Moldovei și urmăresc situația încă din momentul în care am fost informat de către ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Am cerut domnului ministru sa meargă la fața locului și să facă tot ce e omenește posibil pentru a limita efectele precipitațiilor abundente care au cauzat aceste revărsări de ape.

În acest moment, sunt patru victime omenești și echipele de intervenție de la fața locului spun că, din nefericire, este posibil ca acest bilanț negru să crească. Ministrul Afacerilor Interne m-a asigurat că este în legătură permanentă cu toate instituțiile care depun eforturi la această oră.

De asemenea, domnul ministru mi-a confirmat că autoritățile locale și structurile Inspectoratelor locale pentru Situații de Urgență acționează cu toată forța pentru a salva și proteja oamenii”, a transmis Ciucă, sâmbătă.

Ploi puternice în zonele afectate de inundațiile fără precedent! Prognoza ANM - Meteorolog: „A fost un episod excepțional”

Mai multe articole despre:
inundatii galati nicolae ciuca