MENIU

Nicolae Ciucă, după ce soldaţii francezi s-au plâns de condiţiile de la baza Cincu: Se vor îmbunătăţi

Premierul Nicolae Ciucă a promis că în scurt timp se vor remedia condițiile improprii în care au fost cazați militarii francezi din contingentul NATO, la baza Cincu. Reacția a venit după ce o publicație franceză a dezvăluit faptul că soldații Hexagonului dorm în coturi de campanie, iar în jur mișună câini și șobolani.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, referitor la faptul că soldaţii francezi s-au plâns de condiţiile improprii în care au stat la baza militară de la Cincu, că MApN i-a transmis că nu a existat capacitatea de a fi toţi cazaţi în containere, fapt pentru care o parte dintre aceştia au stat în corturi, însă condiţiile din baza militară Cincu vor fi îmbunătăţite până la finalul acestui an, anunță News.ro.

„Sunt convins că acestea se vor îmbunătăţi, neexistând la vremea respectivă, din ce mi-a prezentat MApN, capacitatea să îi cazeze pe toţi în containere şi au stat o parte dintre ei în corturi, urmând ca, în momentul în care se finalizează dispunerea containerelor, să se mute în containere”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat luni cum comentează faptul că militarii francezi s-au plâns de condiţiile „mizere” de la baza militară de la Cincu.

 

 

Site-ul de investigaţii francez Mediapart a relatat despre faptul că soldaţii francezi cantonaţi în cadrul unei misiuni NATO la baza militară de la Cincu se plâng de condiţiile „mizere” de acolo. Aceştia au relatat, pentru site-ul de investigaţii francez, asupra condiţiilor insalubre din unele spaţii, toaletele insuficiente, încălzirea deficitară în corturi şi mâncarea puţină.

 

Ministerul Apărării a adus o serie de precizări, pe 4 noiembrie, referitoare la subiect şi a spus că „responsabilităţile privind camparea, hrănirea efectivelor şi asigurarea serviciilor conexe (alimentare cu apă, energie, gestionarea deşeurilor etc) în locaţia din Cincu, au fost asumate integral de partea franceză”.

 

Mai multe articole despre:
cincu ciuca conditii proaste