MENIU

Nicolae Ciucă, după atacul din Serbia: „Este tragic ce s-a întâmplat” - Măsuri luate după valul de violențe în școlile din România

Nicolae Ciucă, premierul României

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj după atacul armat la o școală din Serbia și a vorbit despre măsurile luate de guvernanți împotriva valului de violențe din școlile din România în ultima perioadă. 

„Este tragic ce s- a întâmplat, îmi exprim încă o dată regretul și transmit condoleanțe omologului din Serbia. Este o chestiune atât de gravă încât o măsură anunțată, acum, în fața microfoanelor nu rezolvă problema”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, întrebat de presă despre tragediile din școlile din Serbia și dacă Guvernul a pregătit măsuri pentru prevenirea unor astfel de incidente și în țara noastră.

„Există o adevărată dezbatere pe acest subiect. Au fost dezbateri legate de ceea ce s-a întâmplat, sigur, Doamne ferește, nu la nivelul... (din Serbia, n.r.), nici nu ne dorim să avem astfel de incidente în școli, dar sunt  anumite fapte petrecute și in scolile din România.

Și la nivelul ministerelor Educației și Afacerilor Interne, inclusiv al Dezvoltării sunt grupuri de lucru care analizează și identifică măsurile care trebuie luate în sistemul de educație din țara noastră. 

Este clar că nu doar o măsură sau un set de măsuri rezolvă astfel de probleme. Este vorba de o legătură intre ceea ce înseamnă educația în familie, în școală, în societate, masurile care trebuie luate instituțional, si sunt aceste aspecte de prevenire, din primele date de la aceste grupuri de lucru, care sunt cele mai importante și stau pe masa celor trei instituții.

Întrebat din nou despre o soluție rapidă după seria de violențe din școlile din România în ultima perioadă, premierul Nicolae Ciucă a mai precizat: „Aștept ca aceste măsuri să fie furnizate de la grupul de lucru al instituțiilor ce au în responsabilitate aceste lucruri, nu le am în momentul de față, nun pot să le comunic”.

Premierul Nicolae Ciucă s-a aflat vineri într-o vizită de lucru în jduețul Neamș, unde a avut întîlniri cu olimpicii și profesorii coordonatori de la Colegiul Național Petru Rareș și de la Colegiul Național Roman Vodă.