MENIU

Nicolae Ciucă despre neimpozitarea pensiilor până în 3.000 de lei: Este o variantă, o analizăm

Premierul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți seară, că în PNL s-a analizat posibilitatea neimpozitarea pensiilor de până la 3.000 de lei și este o variantă avută în vedere. Șeful Guvernului a precizat că principiul călăuzitor este acela de a păstra stabilitatea macroeconomică și, în acest fel, de a nu le da oamenilor false speranțe.

"Este o variantă pe care am discutat-o, este o propunere, pentru că trebuie să continuăm cu această abordarea responsabilă, nu trebuie se le cream oamenilor iluzii sau mai rău, false speranțe. Am discutat această propunere care aparține PNL, încă de când partidul deținea Ministerul Muncii, toate trebuie însă discutate cu partenerii, ținând cont de resursele bugetare," a declarat Nicolae Ciucă, la finalul întâlnirii conducerii PNL.

"Vom merge cu această propunere de impozitare a pensiilor în Coaliței."

Referitor la scenariul majorării pensiilor mici, șeful guvernului a precizat că s-a vehciulat suma de circa 87 de milionae de lei pe lună, ceea ce însemnă pe un an un miliard de lei, dar aceste cifre trebuie analizate cu partenerii din Coaliție și cu datele bugetului în față.