MENIU

Nicolae Ciucă a dezvăluit cu cine ar vrea să facă o coaliție. PSD este exclus: „M-a dezamăgit Marcel Ciolacu”

Nicolae Ciucă a dezvăluit cu cine ar vrea să facă o coaliție

Într-o declarație recentă, Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal (PNL) și-a dezvăluit intențiile în ceea ce privește o mutare strategică pe scena politică românească. Aflat în fața unor provocări politice semnificative, Ciucă a declarat că a fost profund dezamăgit de atitudinea lui Marcel Ciolacu și a PSD-ului, evidențiind o deteriorare a relațiilor dintre cele două formațiuni.

Ciucă subliniază că, în perspectiva alegerilor viitoare, este esențial să se reconfigureze alianțele politice pe baza valorilor de dreapta. „Toată lumea a înțeles care este pericolul. Celelalte forțe de dreapta se vor duce pe votul util și vor vota candidatul PNL”, a afirmat liderul liberal.

Această declarație vine în contextul în care PNL își propune să fie singurul partid reprezentativ pe dreapta, un punct pe care Ciucă l-a reiterat cu tărie: „PNL a făcut istorie pentru România”, a spus liderul liberalilor.

Ciucă anunță că rupe coaliția de guvernare: PSD are în ADN abuzul de putere. Rămânem în Executiv pentru a împiedica escaladarea abuzurilor

Chiar dacă PNL are deschidere pentru dialog cu alte formațiuni de dreapta, Ciucă a precizat că până în acest moment nu s-au ajuns la concluzii concrete. Acest aspect evidențiază provocările cu care se confruntă o posibilă coaliție, dar și dorința sa de a construi un front unit pe dreapta. „Avem dialog, dar nu am ajuns la o concluzie”, a spus Ciucă.

Liderul liberalilor a dorit să destrame logica PSD, conform căreia electoratul de dreapta nu mai este atras de PNL din cauza coaliției cu social-democrații: „PSD crede că electoratul de dreapta va continua să dezaprobe intrarea noastră la guvernare cu PSD”. O viitoare alianță cu PSD este exclusă, întrucât, spune liderul PNL „M-a dezamăgit Marcel Ciolacu”

Nicolae Ciucă a făcut apel la alegători să recunoască forțele politice care luptă cu adevărat pentru interesele lor, punând accent pe consecvența și transparența PNL în fața altor partide. ”Eu sper ca românii să vadă care sunt forțele politice care luptă pentru ei”, a mai spus Ciucă.

Nicolae Ciucă demască planul perfid din spatele eliminării Dianei Șoșoacă de la prezidențiale. Cine profită de pe urma acestei mișcări