MENIU

NICIUN medic de familie din județul Bistrița-Năsăud NU A FOST TESTAT pentru COVID-19! Care sunt MOTIVELE

coronavirus Foto: Pixabay.com

Niciun medic de familie din tot județul Bistrița-Năsăud nu s-a testat pentru COVID-19! În plus, doar două cadre medicale din sistemul medicilor de familie din întregul județ s-au programat pentru testare, însă nu au venit pentru recoltare, aunță realitateadebistrita.net! Cele 140 de cadre medicale bistrițene din cabinetele medicilor de familie nu s-au prezentat la testare, deși aceasta este gratuită. 

 

Doar un singur medic de familie și asistentul medical al acestuia s-au programat pentru a fi testați gratuit pentru COVID-19, dintre cele 140 de cadre medicale din cabinetele de medicină de familie din județul Bistrița-Năsăud.

Cei doi nu s-au prezentat pentru testare, deși aveau programare pentru marți, 23 iunie. 

Testarea personalului din cabinetele medicilor de familie se face gratuit în laboratorul de biologie moleculară RT-PCR al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, finanţarea testelor fiind asigurată de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. 

Rezultatele probelor sunt comunicate prin e-mail, în termen de cel mult 48 de ore de la recoltare.

Potrivit surselor Realitatea de Bistrița, foarte mulți medici de familie din Bistrița-Năsăud au efectuat teste la un laborator privat de analize din Bistrița, însă este vorba despre teste rapide care indică doar prezența anticorpilor specifici pentru SARS COV-2 în organism, deci dacă o persoană a avut CoVid-19.

Niciunuia dintre medicii de familie bistrițeni care au efectuat respectivele teste nu le-a fost depistată prezența anticorpilor specifici acestei boli.

„La medicii de familie am stabilit metodologia de programare și testare a lor, dar nici ei nu se înghesuie la testare pe considerentul că dacă sunt asimptomatici și descoperiți pozitiv sunt internați în spital și apoi obligați să rămână aici”, a explicat, într-o conferință de presă, Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Mai multe detalii pe realitateadebistrita.net.