MENIU

Niciun deces în Europa cauzat de variola maimuței - OMS face publice statisticile

Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Infectarea cu variola maimuţei nu a cauzat niciun deces în Europa, conform datelor puse la dispoziţia Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC) şi Biroului Regional European al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Până în prezent, cele două instituţii au înregistrat aproximativ 6.000 de cazuri de infectare cu boala care a băgat spaimă în întreaga lume. Unul dintre motive este legat și de faptul că apariția unor astfeld e cazuri a venit imediat după pandemia de coronavirus și în plin război pe care Rusia îl duce în Ucraina.

Mai exact, vorbim despre 5.949 de cazuri în 33 de ţări şi regiuni europene, după efectuarea unei analize a situaţiei, relatează Agerpres.

Dintre acestea, 5.266 de cazuri au fost raportate la sistemul de supraveghere europeană Tessy. Toate, cu o singură excepție, fuseseră confirmate de laboratoare.

Marea majoritate a celor infectaţi, respectiv 99,6% dintre ei, sunt bărbaţi. Important de precizat este și faptul că 42% din cei infectaţi au între 31 şi 40 de ani.

OMS a remarcat recent că focarul actual este centrat în Europa, cu aproape 90% din toate cazurile confirmate de la jumătatea lunii mai înregistrate în regiune.