MENIU

Nici propriul consilier nu îi dă șanse lui Ciolacu. Ponta: „PSD-ul te poate duce în turul doi, dar nu la victorie”

Ponta nu îi dă șanse lui Ciolacu în alegerile prezidențiale

Nici propriul consilier nu îi dă șanse lui Marcel Ciolacu. Victor Ponta dă de înțeles că liderul PSD nu ar avea șanse să ajungă președinte, în schimb îl laudă pe Mircea Geoană. 

Recent, Victor Ponta a lansat afirmații surprinzătoare, sugerând că Marcel Ciolacu, liderul PSD, nu ar avea șanse reale în cursa pentru titlul suprem în stat. 

Victor Ponta, fost candidat la alegerile prezidențiale din 2014, afirmă că Marcel Ciolacu va ajunge în turul doi, dar că voturile din baza tradițională a PSD nu sunt suficiente pentru a câștiga alegerile finale. El a dezvăluit că l-a sfătuit pe Ciolacu să evite candidaturile pentru Cotroceni și să susțină un alt candidat care nu îi este adversar, sugerând fie pe Mircea Geoană, fie pe Nicolae Ciucă.

”Ciolacu e prim-ministru, cum eram şi eu, şi Năstase. E PSD-ist, cum eram şi eu şi Năstase. PSD-ul te poate duce în turul doi, nu te poate duce la victorie. Lui Ciolacu îi trebuie 5,5 milioane ca să fie preşedinte, minimum. Eu am luat 5, 5 milioane şi am luat bătaie. 

Reportajul Recorder, despre bătălia de la Nasiriya, desființat de veterani de război. „Cu tot respectul, este cel mai slab reportaj al Recorder”

PSD are 2 milioane, 2,5 milioane de voturi care au mers la cine a fost: că a fost Ponta, că a fost Geoană, că a fost Dăncilă. Chiar dacă unii votanţi ai PSD îl plac pe Geoană, îl vor vota pe Ciolacu. Problema e că nu-i ajung în turul doi lui Ciolacu 2,5 milioane de voturi. Geoană accesează nişte zone care nu sunt PSD-iste: oameni cu şcoală, tineri, zone anti-partinice. Poţi să spui multe lucruri de Geoană, dar e un tip citit, elegant, deştept, are vorbele la el, vorbeşte limbi străine”, a spus Victor Ponta în cadrul unui interviu tv.

Referitor la ceilalți candidați la prezidențiale, Victor Ponta afirmă că Mircea Geoană ar fi trebuit să-și declare candidatura imediat după summit-ul NATO din luna iulie. 

”Erau mai multe variante bune. Putea fi Geoană, putea fi Ciucă. Important pentru el eră să nu vină un preşedinte care-i va fi total adversar. De exemplu, dacă Elena Lasconi câştigă alegerile prezidenţiale îi va fi total adversar”, a susţinut fostul preşedinte PSD. 

INFP anunță activitate seismică intensă în România. S-a produs încă un cutremur important

Mai multe articole despre: