MENIU

Nereguli la clasa pregătitoare. Părinţii contestă înscrierea la Colegiul "Goethe"

<p>Nereguli la clasa pregătitoare. Părinţii contestă &icirc;nscrierea la Colegiul "Goethe"&nbsp;</p>

S-a încheiat prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare și deja au apărut reclamaţii. Părinţii copiilor care nu au fost admişi la Colegiul german "Goethe" din Bucureşti acuză nereguli la interviul de limba germană.

Din toamnă, la Colegiul "Goethe" din Bucureşti vor fi patru clase cu predare în limba germană. La această şcoală s-au înscris peste 180 de copii pe cele 103 locuri puse la dispoziţie. Însă pentru că vorbim de o şcoală cu regim bilingv, conducerea Colegiului organizează în fiecare an interviu în limba germană pentru înscriere la clasa pregătitoare.

Practic, copiii trebuie să vorbească limba germană precum un nativ de vârsta lor, pentru că toate materiile din programă sunt predate în această limbă.

Interviul este unul oral şi, din acest motiv, nu poate să fie contestat. Neputinţa contestării acestui rezultate şi lipsa de transparenţă a procedurii sunt acuzaţiile pe care părinţii copiiilor care nu au fost admişi le aduc conducerii Colegiului.

În această dimineaţă, zeci de părinţi au venit la Colegiu şi au depus sesizări conducerii. Ei cer ca acest examen să fie anulat şi, de asemenea, suplimentarea numărului de locuri.

Pe de altă parte, Inspectoratul Şcolar susţine că nu există spaţiu sufiecient şi nu sunt nici cadre didactice specializate. Conducerea Colegiului a promis, în schimb, că va suplimenta 20 de locuri, în fiecare clasă urmând să fie 30 de elevi şi nu 25 aşa cum prevede legea.