MENIU

NEREGULI grave găsite pe șantierele de pe litoral: ce au descoperit inspectorii Gărzii de Mediu

Controale ;antiere litoral / Captur[ video

Nereguli grave au ieșit la iveală în urma controalelor Gărzii de Mediu: 98% dintre şantierele de construcţii de pe litoral nu respectă legislaţia. Cele mai multe probleme au fost găsite în Constanța, Năvodari, Mamaia Nord, dar și în mai multe stațiuni din sudul litoralul. 

Comisarii Garzii Nationale de Mediu au luat la pas santierele de constructii de la marginea plajelor, timp de o luna, intre 21 martie si 21 aprilie.

Din cele 113 şantiere controlate de comisarii Gărzii de Mediu, 111, reprezentând 98% din total, au avut diferite probleme.

"S-au constat nereguli, mai ales la gestionarea deseurilor, nu au contracte cu firme, nu tin evidenta, nu au formulare de transport, nu au plase de protectie, nu au rampe si ies pe drumurile publice cu mizerie", a afirmat Steluța Popescu, comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța.

Au fost aplicate avertismente și amenzi în valoare totală de 1.400.000 de lei. Controalele au pornit de la sesizările senzorilor de analiză și stațiilor de monitorizare a calității aerului.