MENIU

Nepotul lui Băsescu nu scapă de interceptările SRI

Nepotul lui Traian Băsescu nu scapă de interceptările din dosar efectuate de SRI. Deși acesta a cerut eliminarea acestora ca probă, în conformitate cu decizia Curții Constituționale, magistrații de la Curtea de Apel București nu au fost de acord. 

Potrivit news.ro, judecătorii au stabilit că în cazul său probele sunt valabile. Astfel, ei urmează să îşi motiveze decizia. Nu același lucru se întâmplă în alte dosare răsunătoare, în care suspecții sunt pe cale să obţină înlăturarea interceptărilor SRI.

Cum era de aşteptat, Dragoş Băsescu nu a stat pe gânduri şi a încercat să profite de hotărârea judecătorilor CCR. La ultima înfăţişare în instanţă, acesta le-a cerut magistraţilor să elimine interceptările efectuate de Serviciul Român de Informaţii în cazul său.

Curtea Constituţională a României a stabilit că noua hotărâre se poate aplica şi pentru dosarele aflate pe rolul instanţelor. Potrivit News.ro, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis totuşi că probele sunt valabile şi i-au respins cererea lui Dragoş Băsescu. Nepotul fostului preşedinte este cercetat pentru că ar fi cerut un milion de euro unui om de afaceri, astfel încât să intervină la DIICOT pentru ca bărbatul să obţină o solutie favorabilă.

Spre deosebire de Dragoş Băsescu, Camelia şi Dan Voiculescu, cercetaţi într-un dosar de şantaj, sunt pe cale să scape de interceptări.

Concret, instanţa le-a cerut procurorilor să stabilească care sunt interceptările realizate cu sprijinul SRI.

După decizia CCR, şi judecătoarele Viorica Dinu şi Antoanela Costache speră să fie eliminate din dosarul lor înregistrările pe care SRI le-ar fi făcut chiar şi în dormitor.

CCR a stabilit că articolul de lege care permitea SRI să facă interceptări în dosare penale nu este constituţional.

Mai multe articole despre:
Băsescu nepotul lui basescu