MENIU

Nelu Tătaru, replică pentru Marcel Ciolacu: ”Camera şi Senatul ar trebui să ia DECIZII. E vorba de sănătatea poporului român, nu de un moment politic”

Ministrul Sănătății -  Nelu Tătaru a declarat, luni, după afirmațiile președintelui interimar al PSD care i-a chemat în Parlament pe premier și mai mulți miniștri, că a dat explicații în repetate rânduri despre legea carantinei.

"Cred că este un fals motiv. Noi am fost de fiecare dată de câte ori am fost invitaţi. Cel puţin am avut Ora ministrului, moţiune simplă, am dat explicaţii. Faptul că astăzi şi ieri şi acum două zile a fost prezent secretarul de stat Raed Arafat de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, din punct de vedere medical şi legislativ, cred că Parlamentul, prin Comisiile de specialitate, poate amenda această lege şi aduce la acel nivel legislativ care să nu confere unui pacient lipsirea de libertate.

Camera Deputaţilor a avut peste 800 de amendamente. A trecut la Senat şi aici s-a blocat. Cred că totuşi şi Camera şi Senatul ar trebui să ia nişte decizii, pentru că este vorba de sănătatea poporului român, nu de un moment politic în care trebuie să punctăm", a afirmat Nelu Tătaru.

Reamintim că preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democraţii nu vor vota în Senat, Camera decizională, proiectul de lege al guvernului privind carantina şi izolarea până când premierul Ludovic Orban și miniștrii Sănătăţii și al Justiției, Nelu Tătaru, respectiv Cătălin Predoiu nu se vor prezenta în Parlament să lămurească aspecte din acest proiect.

"Este nepermis sa stam de o luna si sa asteptam in ultimul moment sa venim cu o lege la Parlament cand este foarte clar ca restrangerea de drepturi si libertati nu se pot face decat prin lege in Paralament", a afirmat Ciolacu, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al partidului.

"Am incercat la Camera Deputatilor cu ONG-urile sa avem un punct de vedere transparent asupra legii. Vom incerca acelasi lucru si la Senat, atat cu CSM, cat si cu alte institutii cu atributii in respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti. Nu putem accepta si nici nu puten vota aceasta lege", a mai spus social-democratul, menționând că singurul membru al Guvernului care a venit să susțină legea a fost șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Mai multe articole despre:
nelu tataru legea carantinei