MENIU

Nelu Tătaru: Luăm în calcul posibilitatea ca pacienții asimptomatici să nu mai ajungă la spital și să fie monitorizați de medicii de familie

Ministrul Sănătății - Nelu Tătaru a declarat, vineri, că pacienții testeți pozitiv cu noul coronavirus, dar asimptomatici ar putea să nu mai ajungă la spital, ci să fie monitorizați de medicii de familie.

"Luăm în calcul o astfel de decizie. Noi avem evaluarea asimptomaticului sau relativ asimptomaticului până în 48 de ore. El nu trebuie să stea neapărat internat în spital. Trebuie să facă acea evaluare, apoi, urmând cu un aviz de la DSP şi cu decizia medicului curant care l-a evaluat, să meargă în izolare la domiciliu. Orice pacient trebuie evaluat, fiindcă această boală are o evoluţie imprevizibilă", a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a anunțat că la începutul săptămânii viitoare va avea o întâlnire cu reprezentanții medicilor de familie, în cadrul căreia se va discuta despre implicarea acestora în monitorizarea persoanelor asimptomatice și în efectuarea anchetelor epidemiologice.

"Noi vom avea o discuţie şi luni cu medicii de familie. Am găsit şi soluţii atât vizavi de Casa de asigurări de sănătate, cât şi cu DSP-urile din localitate pentru a putea participa atât pentru monitorizarea celor aflaţi în izolare, cât şi pentru anchetele epidemiologice", a spus Nelu Tătaru.