MENIU

Neașteptat! Ce țări au dat cele mai multe puncte României la Eurovision 2017

Ilinca, mesaj emoţionat înainte de finala Eurovision 2017. Ce le transmite cântăreaţa fanilor

Alex Florea și Ilinca s-au clasat pe locul 7 la concursul Eurovision de anul acesta. Performanța este una remarcabilă, în condițiile în care în ultimii ani, România era clasată la coada clasamentului.

Punctele au venit într-un mod neașteptat. Juriile de specialitate ne-au clasat jos, iar publicul sus. Vezi câte puncte ne-au dat fiecare țară și cine nu ne-a acordat niciun punct.

Alex Florea și Ilinca s-au clasat pe locul 7 la concursul Eurovision de anul acesta. Performanța este una remarcabilă, în condițiile în care în ultimii ani, România era clasată la coada clasamentului.

Așa cum era de așteptat, Portugalia a câștigat prin tânărul Salvador Sobral, care a impresionat publicul și juriul de specialitate nu doar prin vocea superbă, și și prin povestea sa tristă. Acesta are probleme cardiace și are nevoie de un transplant în perioada următoare.

Pe locul 2 s-a clasat bulgarul Kristian Kostov, cu piesa „Beautiful Mess“, un tânăr de doar 16 ani, care a ajuns până în finală la Vocea Rusiei, în echipa lui Dima Bilan – fost câștigător al Eurovisionului. Pe locul 3 s-a clasat Moldova cu melodia „Hey Mamma!“, cântata de Sunstroke Project.

România a ocupat poziția a 7a, fiind foarte mult trasă în jos de punctajul acordat de juriile de specialitate – doar a 14-a performanță. Publicul i-a ridicat mult pe Alex și Ilinca plasându-i în preferințele lor pe locul 5.

Punctele primite de România de la juriile de specialitate

România a obţinut 58 de puncte:

Moldova – 12

Muntenegru – 10

Irlanda – 8

Grecia – 6

Malta – 5

Macedonia – 4

Bulgaria – 3

Azerbaijan – 3

Albania – 3 Letonia – 3

Olanda – 1

Punctele primite de România de la telespectatori

Publicul i-a salvat și le-a acordat de 224 de puncte. Doar trei state nu au votat piesa, acestea fiind: Georgia, Macedonia şi Muntenegru. În schimb, Ilinca şi Alex au primit maximul de puncte de la Moldova şi Irlanda şi câte 10 puncte de la Italia, Australia, Norvegia, Franţa, Austria şi Bulgaria, iar cele mai puţine voturi au venit din Grecia.

Moldova – 12

Irlanda – 12

Italia – 10

Australia – 10

Norvegia – 10

Franţa – 10

Austria – 10

Bulgaria – 8

Portugalia – 7

Olanda – 7

Marea Britarnie – 7

Polonia – 7

Israel – 7

Spania – 7

Belgia – 6

Ungaria – 6

Croaţia – 6

Germania – 6

Cehia – 6

Estonia – 6

Malta – 6

San Marino – 6

Islanda – 5

Letonia – 5

Danemarca – 4

Cipru – 4

Albania – 4

Elveţia – 4

Lituania – 4

Serbia – 4

Suedia – 3

Ucraina – 3

Finlanda – 3

Azerbaijan – 2

Belarus – 2

Armenia – 2

Slovenia – 2

Grecia – 1

Sursa: Adevărul