MENIU

Anunţ bombă din tabăra Plahotniuc, se mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

Mutare bombă din tabăra Plahotniuc. Premierul în exercițiu Pavel Filip a anunţat, marţi seară, transferarea Ambasadei Republicii Moldova din Tel Aviv la Ierusalim. 

„Un proiect asupra căruia s-a lucrat de mai mult timp este despre transferarea Ambasadei Republicii Moldova din Tel Aviv la Ierusalim”, a declarat Filip, citat de deschide.md.

Potrivit lui Filip, aprobarea de urgență a acestui proiect, ca și cel de oferire unui teren pentru Ambasada SUA, au avut loc din cauza instabilității și incertitudinii politice din țară.

Sunt două angajamente pe care le-am făcut anterior și vrem să avem certitudinea că ele vor fi respectate, indiferent de ceea ce se va întâmpla după alegerile anticipate”, a precizat Filip.

Anul trecut, un anunţ similar făcut de premierul Viorica Dăncilă şi susţinut de fostul lider PSD Liviu Dragnea a stârnit un uriaş scandal, cu implicaţii în planul politicii externe, fiind în contradicţie atât cu rezoluţiile ONU pe această temă, dar şi cu poziţia Uniunii Europene. Jurnalistul Cristian Tudoir Popescu a apreciat la vremea respectivă, într-un comentariu pentru Digi 24, că o astfel de mutare poate fi văzură ca o „încercare disperată” de a schimba atitudinea Departamentului de Stat al SUA faţă de politica în justiţie a puterii din România.

Mai multe articole despre:
Ierusalim Tel Aviv Plahotniuc Dodon