Care este legătura între Muntele Olimp și ziua de 2 august. Ce sacrilegiu a avut loc în această zi
Muntele Olimp este casa zeilor, în mitologia greacă, iar muritorii nu au voie să pună piciorul pe vârful sacru. Cei care ignoră acest avertisment vor avea de suferit, spuneau înţelepţii antici. Pe 2 august 1913, trei alpinişti au nesocotit superstiţia veche de mii de ani. Ce au păţit cei trei?
Muntele Olimp. Conform mitologiei antice grecești, Muntele Olimp este casa zeilor. Ar trebui ca muritorii să îndrăznească să urce atât de sus? În această zi în 1913, trei alpiniști curajoși au răspuns "da", escaladând vârful de 2.917 metri.
Muntele Olimp. Fotograful elvețian Frédéric Boissonnas, prietenul său Daniel Baud-Bovy și Christos Kakkalos, un vânător grec care a servit drept ghid, s-au avântat să cucerească vârful pe o vreme neprielnică.
Muntele Olimp. În timpul căţărării, crestele Olimpului în care se spunea că locuiesc zeii greci erau acoperit de nori de furtună, iar alpiniștii au confundat un vârf mai mic cu ţinta escaladării lor.
Aventurierii s-au bucurat şi au scris mai multe notiţe pe care le-au pus într-o sticlă pe care au îngropat-o pe o creastă pe care au botezat-o Victory Top. Când au dispărut norii, cei trei au descoperit că nu se aflau pe cel mai înalt vârf al masivului, Mytikas.
Muntele Olimp. Dar au plecat mai departe şi au reuşit "imposibilul", acesta fiind motivul pentru care Google a creat un Doodle special pentru Muntele zeilor.
Muntele Olimp, sediul unei civilizaţii extraterestre în antichitate?
Muntele Olimp nu trimitea direct, în mitologia antică, la un munte concret din vechea Eladă, ci era asociat cu sălaşul celest al zeilor. Muntele Olimp a fost ulterior localizat pe hartă la graniţa dintre provinciile greceşti ale Thessaliei şi Macedoniei, fiind şi cel mai înalt munte din Grecia.
Muntele Olimp, ca sălaş mitologic al zeilor antici, a intrat rapid în atenţia căutătorilor de mistere şi creatorilor de teorii ale conspiraţiei. Prezenţa zeilor a fost asociată cu o civilizaţie extraterestră cu care omenirea pre-homerică a intrat în dialog.
Muntele Olimp. Există numeroase relatări despre fenomene stranii și inexplicabile care se produceau în antichitate chiar în vârful Muntelui Olimp. Mingi de foc, sunete asurzitoare, lumini puternice și energii inexplicabile sunt doar câteva dintre faptele stranii care însoțesc cele mai interesante fapte despre istoria Muntelui Olimp.
Muntele Olimp. "În ziua de astăzi, putem să interpretăm istoria într-un mod diferit și putem să înțelegem că pe Muntele Olimp au ajuns diverse nave extraterestre, care au transportat entități supranaturale, care probabil veneau din lumi atât de îndepărtate de a noastră. Oamenii din acele vremuri, din lipsa de informație, i-au considerat niște zei, cu puteri divine, dar în realitate nu erau decât entități provenite din vastul Univers", spun adepţii teoriei care asociază zeii antici cu fiinţele venite de pe alte planete.
Originea etimologică a Muntelui Olimp înseamnă plin de lumină, fiind analog cerului, locuit de zei, semizei, copii zeilor și servitorii acestora. În mitologia greacă, Muntele Olimp este lăcașul zeilor panteonului antic grecesc. Olimpul era considerat lăcașul zeilor, este însă este greu de spus ce însemna în acele vremuri cu adevărat „Olimpul".
Muntele Olimp. Întrebarea care sta pe buzele celor mai mulți dintre pasionații misterelor se referă la faptul că dacă Muntele Olimp a fost ales de extratereștri pentru a-și așeza o colonie și astfel să fie mai aproape și chiar să interacţioneze cu omul. "Chiar dacă cei mai mulți dintre noi consideră că Olimpul a născut numeroase legende, acestea sunt fapte care s-au întâmplat din anumite motive și au avut ca personaje principale entități misterioase provenite dincolo de înțelegerea umană", mai spun conspiraţioniştii pe internet.
Muntele Olimp. se află la graniţa dintre provinciile grecesti ale Thessaliei si Macedoniei şi este cel mai înalt munte din Grecia. Geografic, Muntele Olimp este situat la 263 kilometri de Atena si 78 kilometri de Salonic.
Muntele Olimp, casa zeilor greci este un munte cu nu mai puțin de 52 piscuri semețe. Cel mai înalt dintre acestea, denumit Mytikas, adică "Nașul", sau "Tronul lui Zeus", atinge 2.917 metri, fiind nu doar al doilea munte că înălțime din peninsulă Balcanică, ci și unul dintre cei mai impunători munți ai Bătrânului Continent.