MENIU

Municipiul Iași, vizat de noi RESTRICȚII: Rata de incidență a depășit 3 cazuri la 1000 de locuitori

Imagine de arhivă

Municipiul Iași a sărit, în această dimineață, de pragul psihologic de 3 infectări la mia de locuitori, fapt ce îl plasează în scenariul roșu. Mai exact, vorbim despre o incidență de 3,12, lucru care va duce, cel mai probabil, la impunerea de noi restricții, cum ar fi închidrea la interior a restaurantelor, barurilor şi sălilor de jocuri de noroc.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii ieşene, municipiul a înregistrat, în această dimineaţă, 3,12 cazuri la mia de locuitori, astfel că a intrat în scenariul roşu.

O ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) se va întruni pe parcursul zilei pentru a stabili restricţiile care vor fi valabile pentru următoarele două săptămâni.

Prefectul judeţului, Marian Grigoraş, declara zilele trecute că este iminentă intrarea municipiului Iaşi în scenariul roşu, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultima perioadă.

În prezent, alte patru comune din judeţ se află în scenariul roşu. Vorbim despre Miroslava, Tomeşti, Valea Lupului şi Roşcani.