MENIU

"MUNCIŢI MAI PUŢIN!". Recomandările uluitoare ale unui MILIARDAR

Soluţia pentru problema şomajului e simplă, munciţi mai puţin. Acesta este sfatul dat de cofondatorul Google, Larry Page. El e de părere că oamenii ar fi şi mai fericiţi, dacă ar putea reduce timpul de lucru. Mogulul IT nu a precizat şi cum ar putea fi compensate veniturile mai mici.

Larry Page, a cărui avere e cotată undeva la 32 de miliarde de dolari, e de părere că muncim prea mult. Reducerea timpului de lucru şi angajarea a două persoane, cu jumătate de normă, pe acelaşi post ar rezolva marea problemă a şomajului, în special în rândul tinerilor. Page recunoaşte că a auzit ideea în cercul său de prieteni miliardari, de la omul de afaceri Richard Branson.

"Discutam cu Richard Branson despre faptul că nu sunt suficiente locuri de muncă în Marea Britanie. El încearcă să convingă companiile să angajeze doi salariaţi part-time în locul unuia singur full-time. Aşa, tinerii ar putea avea măcar un job cu normă redusă decât să nu lucreze deloc", a spus Page.

Mogulul IT consideră că oamenii ar trebui să se concentreze mai mult pe ceea ce îi face fericiţi şi mai puţin pe timpul petrecut la serviciu. Nu a făcut însă nicio precizare despre cum ar putea fi finanţate toate necesităţile, în condiţiile în care, un program redus de lucru înseamnă şi un salariu mai mic.