MENIU

Mulți pensionari au rămas fără tichetele sociale după recalculare. Voucherele, tăiate pentru câțiva lei în plus

Mulți pensionari au rămas fără tichetele sociale după recalculare. Voucherele, tăiate pentru câțiva lei în plus

Pensionarii care au primit bani în plus după recalculare și au acum pensii mai mari de 2000 de lei nu vor mai beneficia de cardurile sociale pentru alimente, în valoare de 250 de lei. Seniorii se plâng că pentru câțiva lei primiți acum la pensie rămân fără banii care îi ajutau să își mai cumpere mâncare.

Pensionarii care au beneficiat recent de recalcularea pensiilor și au acum pensii mai mari de 2000 de lei se confruntă cu o nouă problemă: aceștia nu vor mai primi cardurile sociale pentru alimente, în valoare de 250 de lei. Decizia a stârnit nemulțumiri în rândul seniorilor, care consideră că sumele modeste primite în plus la pensie nu justifică excluderea de la acest ajutor esențial pentru cumpărarea alimentelor de bază.

Recalcularea pensiilor, menită să corecteze unele inechități și să alinieze pensiile la noile standarde, a avut efecte neașteptate pentru o parte dintre pensionari. Deși pensiile acestora au crescut cu doar câteva zeci de lei, această creștere i-a plasat peste pragul de 2000 de lei, limită stabilită pentru acordarea cardurilor sociale pentru alimente.

Cardurile sociale pentru alimente au fost introduse ca o măsură de sprijin pentru categoriile vulnerabile, în contextul creșterii prețurilor la alimente și al costului vieții în general. Excluderea celor cu pensii puțin peste 2000 de lei a fost justificată de autorități prin necesitatea de a concentra resursele asupra celor mai defavorizați, însă pensionarii spun că această măsură îi lovește tocmai pe cei care au nevoie de sprijin.

Șeful Casei de Pensii îi liniștește pe seniori: Toate pensiile vor crește în luna ianuarie. Explicațiile lui Daniel Baciu

Mai multe articole despre:
pensionari carduri vouchere