MENIU

VIDEO. Mușcată de câine, UMILITĂ în spital

Scandal la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Târgu Jiu. O femeie care a fost mușcată de picior de un câine susține că a fost dată afară din unitatea medicală pentru că nu avea buletinul la ea. Personalul secției de contagioase nici măcar nu ar fi binevoit să-i verifice rana, mai spune aceasta.

Femeia în vârstă de 35 de ani mergea la cumpărături cu fiica și cu soacra sa în momentul în care a fost atacată de un maidanez.

Cele trei au luat imediat un taxi și s-au dus la Spitalul județean. Aici, au fost întâmpiante de o asistentă, care fără să verifice rana, a scos victima afară, pentru că nu avea buletinul la ea și pentru că nu ar fi fost de competența medicilor de acolo. Rudele femeii sunt revoltate.

Conducerea spitalului a deschis o anchetă internă, mai ales că asistenta are o altă variantă.

„Eu am înțeles că a fost îndrumată către unitatea de primiri urgențe. Deci, doamna care a fost aici, care deservește camera de gardă, asta mi-a spus. Tratamentul de urgență, vă rog să mă credeți, se face în unitatea de primiri urgențe respectiv toaleta plăgii, tratament, sutură dacă este cazul. Și după aceea, timp de 72 de ore, pacientul poate să vină aici la noi”, a declarat medicul Costinel Popescu. 

Situația câinilor fără stăpân pare scăpată de sub control, iar adăposturile sunt deja pline. Autoritățile anunță că anul viitor vor construi un adăpost cu o capacitate de 1.200 de locuri. De la începutul anului, în jur 650 de gorjeni au fost nevoiți să-și facă vaccin antirabic.

„Noi ne dăm toată silința pentru a nu mai avea loc astfel de incidente, iar anul viitor, Municipalitatea dorește să prevadă în buget un adăpost canin în Bârsești, langa groapă ecologică”, a declarat Ana Maria Ianc, purtător de cuvânt Primăria Târgu-Jiu.  

Cu câteva luni în urmă, o fată de șapte ani a fost mutilată de un câine maidanz. Până acum nu a fost găsit niciun vinovat.