Motivul pentru care unii oameni nu se îmbolnăvesc niciodată
Deși greu de imaginat, cuvintele pot avea o influență extraordinar de mare asupra sănătății noastre mintale și corporale.
Cu siguranță că ți s-a întâmplat și ție și nu doar o dată să rămâi impresionat de cuvintele auzite în jur. Pozitive sau negative cuvintele au un impact emoțional destul de mare asupra oamenilor în toate relațiile.
Astfel că atunci când ne lovim de cuvinte precum „poate”, „oarecum”, „parcă”, „daca”, sau de negațiile de tipul „nu știu”, „nu cred”, sunt responsabile de apariția sentimentului de incertitudine. Acest sentiment destul de neplăcut, ne face să ne pierdem în mod inconștient puterea de încredere în sine. Auzite în mod fecvent întăresc acest sentiment, induc senzația de nesiguranță, favorizând apariția geloziei, sentiment greu de dirijat mai ales într-un cuplu.
Howard S. Friedman, doctor în domeniul psihologiei sănătății, susține faptul că vindecarile „miraculoase“ sunt de fapt procese de autovindecare. Persoanele bolnăvicioase find acelea care sunt cel mai des afectate de cuvintele din jur și care se confruntă cu anumite blocaje la nivel comunicațional.
Friedman mai afirmă de asemenea că există tipuri de personalitate mult mai rezistente în fața bolii sau capabile să modifice crusul maladiilor de genul cancerelor sau a bolilor cardiovasculare, la fel cum există oameni predispuși la îmbolnăviri frecvente.
Însă punctul forte în această teorie îl reprezintă faptul că toți oamenii pot dezvolta o personalitate care este capabilă să vindece și că totul ține doar de felul în care privim problemele din viața noastră.
Corpul este cel mai bun terapeut pe care noi îl avem în dotare și odată ce ai învățat cum să îi interpretezi semnalele vei fi mult mai ferit de boli sau de stări proaste.
Orice acțiune care se petrece în organismul tău se realizează cu un impuls transmis de la centrul de comandă situat în creier.
Astfel, dacă te concentrezi asupra gândurilor pe care le emiți uneori chiar și inconștient, vei putea să te bucuri de o viață sănătoasă și îndelungată.
Sursa: clicksanatate.ro