MENIU

Motivul pentru care oamenii care mănâncă mămăligă sunt mai sănătoşi. Nimeni nu recunoaşte asta!

Mămăliga, miracol pentru sănătate. De ce ar trebui s-o consumi cât mai des

Alimentul tradiţional este consumat atât la oraş, cât şi în mediul rural şi, pe lângă faptul că este foarte gustos, este şi sănătos. Iată cât de bună este mămăligă pentru sănătatea ta.

Mămăliga este o sursă bună de proteine vegetale. În plus, conţine acizi graşi nesăturaţi, hidrocarburi, amidon, albumină, vitamine din grupul B, vitaminele K, E, potasiu, fier, zinc, dar şi calciu, magneziu şi fosfor. Porumbul nu conţine gluten, deci poate fi consumat şi de cei cu intoleranţă sau boala celiacă şi înlocuieşte cu succes orezul, grâul şi alte cereale cu gluten.

De asemenea, ajută la menţinerea capacităţilor cognitive şi încetineşte procesul de îmbătrânire a creierului cu până la 10%, datorită conţinutului mare de tiamine. Femeile gravide îşi pot asigura doză necesară de acid folic. Îmbucurător este faptul că prin fierbere, porumbul îşi păstrează peste 60% din calităţile nutritive.

Pentru că are calciu, mămăligă ajută la protejarea oaselor, iar magneziul contribuie la scăderea tensiunii arteriale.

Fibrele şi vitaminele din complexul B pe care le conţine porumbul ajută organismul să ţină sub control nivelul glicemiei. Specialiştii spun că un consum regulat de mămăligă contribuie şi la reglarea glicemiei, dar şi a colesterolului, diminunad riscul de boli cardiovasculare.

Mămăligă este o sursă importantă de fibre şi nu conţine zahăr. De asemenea, mamaliga conţine vitaminele A, B şi E. Aceste proprietăţi ajută persoanele supraponderale şi obeze să scadă în greutate, deoarece preparatul din porumb oferă o senzaţie de saţietate extrem de rapidă (datorită fibrelor).

Mai multe articole despre:
sănătate vitamine mămăligă