MENIU

Motivele pentru care femeile aleg să înșele. Paradoxal, nu sunt cele pe care le cred bărbații

Motivele pentru care femeile aleg să înșele

Infidelitatea feminină este un subiect adesea învăluit în stereotipuri și prejudecăți, iar bărbații tind să asocieze acest comportament cu motivele biologice sau dorința de variabilitate sexuală. Cu toate acestea, realitatea este mult mai complexă. 

Într-o societate în care stereotipurile de gen și așteptările sociale tind să contureze comportamentele și relațiile dintre femei și bărbați, infidelitatea rămâne un subiect controversat și adesea înțeles superficial. Atunci când ne gândim la motivele pentru care o femeie ar putea să înșele, ne îndreptăm adesea atenția către ipoteze reciclate, care includ lipsa de satisfacție în relație, dorința de aventură sau nevoia de validare emoțională, toate acestea având la bază percepții tradiționale despre natura feminină. Cu toate acestea, realitatea este mult mai complexă și nu se aliniază întotdeauna cu aceste concepții preconcepute. De fapt, cercetările și studiile recente sugerează că motivațiile pentru infidelitate feminină sunt variate, profunde și adesea diferite de ceea ce cred în mod obișnuit bărbații. 

Locurile din România unde un șnițel costă 2 lei și o supă doar un leu. Pofticioșii cu buget redus pot comanda și pe internet

Într-un articol publicat de The Cut, psihologul belgian Esther Perel a adus în discuție concluziile din cartea sa, "State of Affairs: Rethinking Infidelity", menționând că rata infidelității în rândul femeilor căsătorite a crescut cu 40% din anii '90 până în prezent, în timp ce procentul bărbaților infideli a rămas constant. Aceste statistici nu oferă confort celor care au suferit din cauza trădării partenerului, ele neputând alina durerea cauzată de descoperirea unei aventuri extraconjugale. Totuși, ele ne ajută să înțelegem motivele pentru care femeile aleg să înșele, prin intermediul mărturiilor celor care au trăit această experiență și care au dorit să împărtășească motivele care le-au condus către infidelitate. Aceste confesiuni au fost făcute publice de Huffpost.

De ce înșală femeile

Există o varietate de motive pentru care femeile decid să își înșele partenerii, iar acestea sunt adesea complexe. De multe ori, infidelitatea nu este legată doar de sex sau de atracția fizică, ci mai degrabă de nevoia de a răspunde unor nevoi emoționale nesatisfăcute, de sentimente de ignoranță sau de dorința de a scăpa dintr-o relație toxică.

Secretul îngrijirii orhideelor în pragul iernii. Cum trebuie să le udăm acum, ca să înflorească spectaculos și în sezonul rece

Una dintre mărturiile colectate de Huffpost vine de la o femeie care a suferit abuzuri din partea soțului: „Soțul meu arunca cu chestii, lovea lucruri, spărgea obiecte, mă înjura, țipa la mine, ridica mâna asupra mea. Nu-l puteam opri... Nu eram îndrăgostită de bărbatul cu care l-am înșelat pe soțul meu, dar mă trata așa cum mi-am dorit să fiu tratată... Relația noastră a fost strict sexuală, dar mă respecta mai mult decât soțul meu.”

Alte motive invocate sunt răzbunarea, sentimentul de neglijare sau distanțare emoțională și fizică, precum și lipsa de fericire în cuplu. „Am făcut-o pentru că nu eram fericită în relația noastră și mi-era, în același timp, teamă să rămân singură... Plângeam mult din cauza asta. Îl făceam pe el să sufere și sufeream și eu, dar nu mă puteam desprinde,” mărturisește o altă femeie.

Consecințele infidelității

Infidelitatea nu este o soluție la problemele dintr-o relație și adesea duce la complicații și mai mari.  Deși unele cupluri aleg să urmeze terapia și să încerce să repare relația, multe se sfârșesc prin divorț. „Ne distanțaserăm unul de altul și nu mai făcuserăm sex împreună de doi ani... După o delegație, am întâlnit un bărbat arătos, cu care am avut o conexiune imediată și m-am culcat cu el. I-am spus asta soțului meu când m-am întors acasă. Am ajuns să facem terapie de cuplu, dar, după un alt an, am divorțat,” povestește o altă femeie.

Mai multe articole despre:
de ce insala femeile cuplu relatie sot sotie