MENIU

Motivarea din dosarul lui Cocoș: Judecătorii, uimiți de modul în care a învârtit milioane de euro

Dorin Cocoș jongla cu milioanele de euro de parcă nu ar fi însemnat nimic. Judecătorii care l-au condamnat în dosarul retrocedării unui teren, ce ar fi prejudiciat statul cu sume uriașe, au fost siderați că omul de afaceri vorbea, fără nicio reținere, despre faptele sale. Magistrații au publicat acum motivarea verdictului din vară, notează Realitatea TV.

Condamnat la trei ani și o lună de închisoare cu executare, Dorin Cocoș i-a uimit pe judecători cu felul în care se raporta la milioanele de euro.

,,Naturaleţea cu care recunoaşte toate aceste fapte şi face referiri la sume de ordinul milioanelor de euro, nepărându-i-se foarte important cuantumul lor (de 8, 10, 13, 16 milioane), ca şi când ar relata chestiuni perfect legale, demonstrează că acesta era modul său de viaţă, iar condamnarea anterioară pentru acelaşi gen de infracţiune, întăreşte această concluzie", au considerat magistrații. 

Apropiat al Alinei Bica, pe atunci membră a Autorității pentru Restituirea Proprietatilor, Dorin Cocoș ar fi intervenit, în schimbul a zece milioane de euro, pentru ca afacerea lui Gheorghe Stelian să decurgă fără probleme. Pe lângă anii de închisoare, judecătorii au stabilit ca Dorin Cocoș să plătească daune uriașe, de 19 milioane de euro. În total, prejudiciul depășește 60 de milioane de euro. 

Cele mai mari pedespe din dosar le-au primit fosta șefă a ANRP, Crinuța Dumitrean și fostul vicepreședinte, Sergiu Diacomatu: șapte ani și jumătate de închisoare. Omul de afaceri Gheorghe Stelian a primit șase ani de detenție. În schimb, fiul lui Dorin Cocoș, Alin, a fost achitat. La fel și Alina Bica. 

Verdictul nu este definitiv, iar apelul va începe tot la Instanța Supremă. 

Mai multe articole despre:
justiţie Dorin Cocoş motivarea instanţei