MENIU

Morțile suspecte de la spitalul Pantelimon. Cine sunt doctorițele care se credeau Dumnezeu. Acuze de OMOR CALIFICAT

Morțile suspecte de la spitalul Pantelimon. Cine sunt doctorițele care se credeau Dumnezeu

Două doctorițe și o asistentă de la Spitalul Pantelimon din Capitală au fost reținute pentru 24 de ore sub acuzația de omor calificat și tentativă de omor calificat. Cadrele medicale sunt acuzate că au scăzut intenționat doza de noradrenalină, un medicament folosit în cazul urgențelor. Între timp, șeful spitalului și-a dat demisia, după solicitarea ministrului Sănătății - Alexandru Rafila. 

După ore întregi de audieri, Mirela Păiuș, medic ATI, a fost reținută pentru omor calificat. Alături de ea a fost reținută și Maria Miron pentru tentativă de omor calificat, cât și una dintre asistentele medicale de la Spitalul Pantelimon. Procurorii spun că acestea ar fi provocat în mod intenționat moartea unui pacient de 54 de ani, internat la ATI. La fel ar fi procedat și în cazul altor pacienți aflați în stare gravă. Sursele spun însă că femeile au negat acuzațiile.

Totul vine în contextul în care polițiștii au descins la locuințele a 4 cadre medicale de la Spitalul Sfantul Pantelimon, în cautare de dovezi. Între timp, managerul Spitalului Sf. Pantelimon, Bogdan Socea, a declarat că își va depune demisia de onoare, după solicitarea ministrului Sănătății.

Scandalul a început în primăvara acestui an când, în doar trei zile, peste 20 de pacienți au murit în condiții suspecte. Potrivit surselor, medicii au dat dispoziție ca pacienților de la ATI să le fie scăzută doza de noradrenalină, serul care îi ținea în viață. În loc de 15 sau 20 de miligrame, bolnavii primeau doar 1 miligram. Mai mult, asistentele ar fi refuzat să execute ordinele, așa că medicii ar fi micșorat cantitatea de noradrenalină chiar ei. Și mai grav este că în unele cazuri medicii ar fi înlocuit substanța cu ser fiziologic, inutil în astfel de cazuri.

„Din păcate, nu ajunge pentru toată lumea. Trebuie să facem o oarece diferențiere. Eu am propus o chestie de bun simț. Hai să dăm totuși la cei tineri și la ăia cu șanse”, arată înregistrarea a fost făcută publică de o colegă a femeii, care a transmis la vremea respectivă că simțea că era pusă să decidă cine trăiește și cine moare. 

Dosarul de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Medicii care decideau cine trăiește și cine MOARE au fost REȚINUȚI

Mai multe articole despre:
pantelimon dosar medici