MENIU

Morcovul violet, o sursă de sănătate. Uite ce beneficii are asupra organismului

Morcovul violet este o varietate de morcov plină de beneficii pentru sănătate și pentru silueta ta. Este foarte bogat în antocianine, adică antioxidanții care îi conferă această culoare și care ne ajută să combatem inflamațiile și chiar anumite tipuri de cancer.  

Cercetătorii susțin că acest soi de morcov activează o serie de proteine care vindecă pereții deteriorați ai vaselor de sânge, fapt ce îmbunătățește sănătatea cardiovasculară și îmbunătățește sănătatea inimii.

De asemenea, morcovul violet este recomandat în diabet, dar și în curele de slăbire. Are rolul de a îmbunătăți digestia, de a combate cancerul de colon, de a ameliora durerea cauzată de varice și de a scade nivelul de colesterol din organism.

Potrivit sfatnaturist.ro, metoda excelentă pentru a profita de beneficiile acestor morcovi este prepararea unui smoothie având nevoie de doi morcovi violeți, un măr, sucul de la o jumătate de lămâie și o cană de apă.

Mod de preparare:

Se spală bine morcovii și mărul, apoi se taie mărul ân patru. Acestea se pun în blender, iar produsul obținut se adaugă într-o cană. La final se adaugă și sucul de lămâie, se amestecă bine și se bea.