MENIU

Monitorul Oficial se mută în subordinea lui Dragnea, după ce a fost "deturnat" de Ponta

<p>Monitorul Oficial</p>

Senatorii dezbat miercuri legea prin care Monitorul Oficial s-ar putea muta de la Guvern în subordinea Camerei Deputaților. Proiectul de lege nu a fost inițiat de PSD, ci de liberali.

Încă o lege trimisă inapoi la Parlament de Klaus Iohannis se află azi pe masa senatorilor. Monitorul Oficial se află în prezent în subordinea Guvernului, dar liberalii au propus revenirea instituției la Camera Deputaților, asa cum a fost până în 2012.

Klaus Iohannis consideră că legea are nevoie de clarificări și a retrimis-o în Parlament.

Proiectul prevede astfel: "Procedura publicării în părțile I-VII, procedura republicarii și a rectificării, precum și cea a publicării unor acte normative în numere speciale, cu tiraj limitat, se stabilesc prin ordin al secretarului general al Camerei Deputaților".

În iunie 2012, guvernul condus de Victor Ponta a dat o Ordonanța de Urgență prin care Monitorul Oficial a trecut în subordinea Executivului. La acel moment, Ponta avea nevoie să publice rapid o serie de Ordonanțe controversate.

Monitorul Oficial a fost un instrument extrem de eficient al guvernării PSD în momentele sensibile.

Toată țara s-a întrebat, pe data de 31 ianuarie 2017, de când lucrează Monitorul Oficial (MO) noaptea târziu, din moment ce la scurt timp după anunțul că OUG 13 a fost adoptată, aceasta a și fost publicată în Monitorul Oficial.

Directorul general al Regiei Autonome "Monitorului Oficial", Adriana Costescu, a explicat la momentul respectiv că "orele peste programul de lucru sau orele de noapte se desfășoară ori de câte ori este necesar, potrivit legislației în vigoare".

Mai multe articole despre:
Monitorul Oficial