Monica Ridzi, fostul ministru al Tineretului, a fost ELIBERATĂ din închisoare
Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi, care a executat doi ani şi opt luni din pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, a fost pusă în libertate.
Fostul ministru al Tineretului şi Sportului a afirmat, la ieşirea din Penitenciarul Gherla, că decizia magistraţilor este una corectă şi aşteptată.
Ea a mai spus că a sperat până în ultima clipă că va fi tratată la fel ca ceilalţi deţinuţi, iar din fericire acest lucru s-a întâmplat acum.
"Pe lângă cei aproape trei ani de detenţie, am prestat şi muncă, am beneficiat şi de zile câstig. La intrarea în vigoare a legii privind recursul compensatoriu eu executasem integral fracţia pt a beneficia de eliberare condiţionată", a precizat Monica Iacob Ridzi.
Întrebată ce va face de acum încolo, Ridzi a spus că se va dedica familiei şi în special copiilor.
"Ceea ce îmi doresc este să fiu mamă, soţie, fiică şi noră", a adăugat fostul ministru al Tineretului şi Sportului.
Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi a convins magistrații că poate fi eliberată condiționat, după aproape trei ani de închisoare, din cei cinci ani de detenție primiți pentru abuz în serviciu, în dosarul „2 Mai". Tribunalul Cluj va pronunța, în 22 noiembrie, soluția definitivă față de cererea de liberare.
Judecătoria Gherla a decis în 27 octombrie liberarea condiţionată a Monicăi Iacob Ridzi, însă decizia a fost atacată de procurori.
Monica Iacob Ridzi a arătat că de aproape trei ani aştepta această zi, scrie zhd.ro.
„S-a rugat la Dumnezeu în fiecare zi să reziste, să poată să ajungă în faţa instanţei si să roage instanţa să accepte şi să admită liberarea ei condiţionată. A fost declarată iniţial inaptă de muncă. A stăruit cu nenumărate cereri, a insistat, i-au fost respinse si a tot insistat până când i s-a acceptat să lucreze. După aproape un an a reuşit să convingă medicii să-i permită sa lucreze, dar nu pentru că i-a fost mai bine ci, mărturiseşte că a forţat să meargă la muncă, să aleagă între a merge la medic şi a munci. A decis pe propria răspundere si pe riscul ei să meargă să muncească pentru a putea obţine zile câştigate prin muncă si a încerca să meargă acasă cât mai repede lângă cei doi copii foarte mici si profund afectaţi de despărţirea de mamă. A lucrat la început cinci luni la curăţenie, în interiorul Penitenciarului şi de un an şi jumătate lucrează la deservire, la servirea mesei. Este o muncă fizică. Lucrează 10 ore pe zi. Nu i-a fost uşor. A zis de la început că a fost o perioadă extrem de dificilă", se arată în dosarul de liberare condiţionată.
Aceasta a mai spus că îi este foarte greu pentru că se gândeşte mereu la cei doi copii. "Unul dintre ei avea 1 an si 4 luni la momentul condamnării sale, în prezent are 4 ani si 2 luni si o roagă in fiecare zi să meargă acasă şi refuză să meargă la grădiniţă în lipsa mamei. Sunt momente în care simte că se prăbuşeşte si numai Dumnezeu ştie cât îi este de greu", se arată în dosar.