MENIU

Monica Anisie a împărțit tablete pentru copiii din Teleorman - VIDEO

Monica Anisie

Monica Anisie a împărțit, miercuri, peste 6.000 de tablete în Teleorman, unul dintre cele mai sărace județe din țară, potrivit Realitatea Plus. Ministrul Educației a precizat că, până în prezent, au fost distribuite peste 62.000 de tablete la nivel național, urmând ca alte 82.000 să fie trimise în săptămânile viitoare.

”Toți copIii au dreptul la educație, toți copiii trebuie să primească aceste tablete. Mai devreme, am avut o ședință operativă la Inspectoratul Școlar, am vorbit cu inspectorii din cadrul Inspectoratului Școlar și am stabilit că, pe lângă aceste tablete pe care guvernul României, guvernul Orban, le-a atribuit județului Teleorman, deci pe lângă acest program guvernamental, programul ”Școala de acasă”, să se realizeze și alte achiziții pe fonduri europene. Astăzi, 6.010 tablete vor ajunge la copiii care au nevoie de ele pentru a continua învățarea în sistem online. 62.420 de tablete au fost deja distribuite în județe. Urmează până la 82.000 să fie distribuite săptămâna viitoare”, a anunțat ministrul Educației. 

În Teleorman, 132 de școli funcționează în sistemul online, iar 147, în sistemul hibrid. La nivel național, numărul unităților de învățământ care au intrat în scenariul roșu depășește 4.000.