MENIU

Ce este Momo, noul joc al morții, care îi duce pe copii la sinucidere

<p>Momo</p>
<p>Momo</p>

Momo, un nou joc asemănător Balenei Albastre, pare să aibă legătură cu moartea unor copii în Rusia și Argentina.

Momo este noua sperietoare a părinților, un joc care se răspândește pe rețelele sociale, care ar fi conectat cu morțile unor copii din țări precum Rusia sau Argentina.

Momo a fost comparat cu Balena Albastră, iar informațiile despre el sunt la fel de greu de verificat.

Potrivit The Mirror, Momo presupune existența unui individ care trimite imagini violente unei victime, în special copiilor, prin intermediul WhatsApp.

Victima este apoi amenințată, dacă nu îndeplinește ”ordinele” celui care trimite mesajele.

Informații au venit încă de anul trecut, de pe mai multe site-uri de limbă rusă, unde au apărut articole despre „jocul mortal” cu denumirea „Momo”.

Potrivit „Komsomolskaia Pravda”, „curatorii jocului caută utilizatori pe rețelele sociale şi forumuri, le trimit fotografii şi video înfricoşătoare cu scene de violenţă, după care îi pun să îndeplinească diferite ordine. În cazul în care aceştia refuză, curatorii trec la ameninţări directe”.

Avatarul jocului Momo este imaginea grotescă au unei femei cu ochii bulbucați, imagine luată din desenele artistei japoneze Midori Hayashi.

Anul trecut, polițiștii argentinieni au făcut legătura dintre jocul Momo și moartea unei adolescente de 18 ani de lângă Buenos Aires.

Autoritățile din Mexic au început deja o campanie de informare a părinților și tinerilor.

 

 

Mai multe articole despre:
momo balena albastra