MENIU

Momentul în care jandarmii mătură Piața: oameni gazați, furie și flăcări. Imagini dramatice

Mitingul diasporei s-a terminat cu incidente violente între o parte a protestatarilor și jandarmi. Mulți manifestanți pașnici au avut însă de suferit. Realitatea.net a filmat din Piața Victoriei momentele protestului. 

Momentul în care scutierii au decis să elibereze total Piața Victoriei i-a luat prin surprindere pe protestatarii care mai zăboveau încă acolo. Mii de oameni, marea lor majoritate pașnici, s-au trezit împinși și gazați spre ieșirea din perimetru, spre toate străzile adiacente.

Au urmat ciocniri între jandarmi și o parte a protestatarilor, dar și o nouă șarjă a scutierilor. De scăpat nu auscăpat nici manifestanții care stăteau cuminți, lângă o dubiță albă, dar care s-au trezit gazați în față (minutul 2.40 al clipului de mai jos.) 

Jandarmii au continuat să îi disperseze pe oameni spre străzile care ies din Piață. Pe Nicolae Titulescu, o parte a protestatarilor au spart scaunele unor terase și ghivecele cu brăduți ornamentali, ba chiar au aprins și un foc în mijlocul străzii.

Scutierii au împins și mai mult lumea, iar mașina dotată cu tun de apă a putut stinge flăcările.

La un colț de stradă, o femeie îi certa pe jandarmi pentru intervenția în forță, iar aceștia îi reproșau că nu au făcut decâ să răspundă violențelor.