MENIU

Momente jenante cu Vladimir Putin și Kim Jong Un VIDEO

„Aleșii” poporului, în mașina elitelor. Foto/Profimedia

Întâlnirea dictatorilor s-a lăsat cu momente mai puțin demne de doi „războinici ai luminii”, ci a arătat mai degrabă a doi oameni care, jenați de situație, se invită reciproc în mașină. 

Preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au început miercuri discuţiile lor bilaterale, după o ceremonie fastuoasă pe piaţa principală a capitalei Phenian, au transmis agenţiile de presă ruse, citate de Reuters şi AFP.

 

„Cortegiul preşedintelui rus, condus de limuzina Aurus în care se afla Putin, s-a deplasat pe piaţa Kim II Sung”, unde a fost întâmpinat de preşedintele nord-coreean, potrivit Interfax.

A existat si un moment ciudat între Vladimir Putin și Kim Jong Un – Nu s-au putut înțelege din prima care să intre primul în limuzină.

 

 

Liderul rus şi numărul unu nord-coreean „au demarat apoi negocieri în cadrul delegaţiilor lor”, la reşedinţa oficială Kumsusan, a precizat RIA Novosti.

Preşedintele rus a sosit la Phenian miercuri dimineaţa devreme, înainte de ivirea zorilor.

Aceasta este prima sa vizită în Coreea de Nord după 24 de ani, o vizită menită să întărească relaţiile dintre Rusia şi Coreea de Nord, în timp ce ambele ţări sunt tot ai izolate pe plan internaţional.

Parteneriatul dintre cele două ţări este „un motor menit să accelereze construirea unei noi lumi multipolare” şi vizita lui Putin demonstrează „invincibilitatea şi durabilitatea prieteniei şi unităţii noastre”, a transmis agenţia de stat nord-coreeană KCNA.

Fotografii difuzate de media nord-coreene au arătat străzi din Phenian pline de portrete cu Vladimir Putin, în timp ce faţada Hotelului Ryugyong, o clădire neterminată şi goală de 101 de etaje în formă de piramidă, era iluminată puternic cu mesajul „Bun venit, Putin”.

Vladimir Putin şi Kim ar urma să discute despre întărirea relaţiilor militare ale ţărilor lor, în timpul întrevederilor de miercuri, în contextul operaţiunii militare ruse împotriva Ucrainei.

Programul ar urma să includă discuţii în tet-a-tet între cei doi lideri, precum şi un concert de gală, o recepţie de stat, salutul gărzii de onoare, documente semnate şi un comunicat pentru mass-media, a precizat agenţia Interfax, citându-l pe consilierul pentru probleme de politică externă al lui Putin, Iuri Uşakov.

SUA şi aliaţii lor sunt îngrijoraţi că Rusia ar putea să furnizeze ajutor Coreei de Nord pentru programele sale nuclear şi de rachete, interzise prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, şi au acuzat Phenianul că livrează rachete balistice şi scuturi de artilerie pe care Rusia le-a folosit deja în războiul din Ucraina.

Moscova şi Phenianul au negat transferuri de arme între ţările lor.

Mai multe articole despre:
kim jon un putin putin kim mercedes