MENIU

Momente de tandrețe la o grădină zoologică. Cum își îngrijește un urs polar puiul abia născut

Un pui de urs polar, de la Grădina Zoologică Toledo din Ohio, SUA, este noua vedetă a internetului. Înregistarearea video care îl înfățișază pe acesta în timp ce se cuibărește lânga mama sa, ursoaica Crystal, a devenit virală pe Facebook. Ghemotocul alb de blană a devenit noul locuitor al Grădinii Zoologice Toledo pe 3 decembrie 2015, notează The Huffington Post.

"Grădina Zoologică Toledo este bucuroasă să anunțe venirea pe lume a unui nou urs polar", anunța, în luna decembrie, grădina zoologică.

Angajații grădinei zoologice îi monitorizează, în prezent, pe mama Crystal și pe puiul său care se află plasați într-un separeu cu acces restricționat. Practic, publicul i-a putut viziona grație camerelor de filmat amplasate în încăpere.

Cel mic este al șaptelea pui de urs polar care s-a născut la această grădină zoologică, din 2006. Acesta mai are doi frați mai mari, Sakaria și Suka, ambii născuți în noiembrie 2012. Aceștia au fost transferați la Grădinile Zoologice Como Park și Conservatory din Minnesota.

La naștere, puii de urs polar cântăresc, de obicei, un kilogram și măsoară în lungime 30 de cm. În sălbăticie, aceștia ies din vizuină când ajung să cântărească peste 20 de kg.

 
Mai multe articole despre:
Gradina Zoologică urs polar