MENIU

Mohammad Murad, APEL DISPERAT la autorități: afaceristul acuză că este TERORIZAT de procurori. George Rîpă: În ultimii 30 de ani, pe litoral s-au încălcat toate legile posibile

Omul de afaceri Mohammad Murad

O declarație absolut incendiară a fost făcută de omul de afaceri Mohammad Murad, care spune că procurorii din Constanța controlează afacerile imobiliare de acolo. Mai mult, acesta povestește că a fost sunat personal de un procuror care i-a cerut să fie de acord cu ridicarea unei construcții alături de una dintre proprietățile sale de la mare și face un apel la premierul Nicolae Ciucă să se uite cu atenție la ce se întâmplă în sudul litoralului. Până la această oră nimeni nu a luat nicio poziție, a atras atenția jurnalista și, totodată, realizatoarea TV, Anca Alexandrescu, în ediția de miercuri seara a Culiselor Statului Paralel, de la Realitatea PLUS. Nici instituțiile statului, nici vreun politician, a spus Anca Alexandrescu.

"Ati vorbit cu dl Murad in ultimele ore? Ma intrebam daca mai e liber, daca nu l-au arestat. In mod normal ar fi trebuit ca azi dimineata sa descinda un covoi cu masini, cu sirene, asa cum eram obisnuiti, si sa il intrebe pe omul asta si sa-l salte pe acel procuror. Eu ma mir ca nu a fost retinut (Mohammad Murad - n.r.) de cand a candidat ca si atunci a spus lucruri interesante. Ignorarea realitatii... Cine sa merga sa-i ia pe procurori? Nu sunt fan al arestarilor, dar macar sa ii intrebe cineva -  ca exista suspiciuni rezonabile, nu asa se spunea?", a declarat Cora Muntean, redactor sef Cristoiu Blog, la Culisele Statului Paralel, de la Realitatea PLUS.

Realizatoarea emisiunii, Anca Alexandrescu, a subliniat, la randul sau: "Ma bucur ca dl. Murad a vorbit despre acele controale 9ale ANPC - n.r.). Eu pe dl Constantinescu il cunosc foarte bine. Si cu cluburile stam foarte bine, si cu restaurante... (referire la controalele ANPC de pe litoral - n.r.)".

Cora Muntean a adaugat: "Eu il cunosc pe Murad. Se straduieste atat de mult. Este un bun roman. Se straduieste sa dezvolte ceva, pe banii lui".

Analistul politic George Ripa a tinut sa precizeze ca i se pare "extrem de puternica" declaratia omului de afaceri Murad cum ca a fost sunat de un procuror. "Este evident ca in ultimii 30 de ani, pe litoralul romanesc, s-au incalcat toate legile posibile. Au fost de-a lungul timpului politicienii arestati, cum este Radu Mazare sau fostul presedinte al CJ. Incalcarea legii pe litoral a fost o constanta. Dl Murad e o persoana destul de puternica, destul de influenta, cu destul de multi prieteni in Romania  si a facut chestii pe care foarte putin oameni au curajul sa le faca - cu premierul de fata, l-a criticat".

"Cred ca ar trebui sa se duca sa faca plangere. Domnia sa are dreptate atunci cand spune ca in Constanta e stat in stat. (...) Senzatia mea e ca acolo exista o tovarasie", a mai spus analistul politic.

"Lipseste autoritatea statului. Nu spun ca tb sa avem un stat autoritat, dar ministrii nu mai sunt ascultati. Ceea ce spune Murad e vorba de o mafie - o mafie de procurori care fac asa ceva. Daca au dat de gustul imobiliarelor, recomandarea mea e sa isi dea demisia din Parchet. Mohammed Murad a facut multe lucruri acolo. Daca nu se respecta ceea ce spune el... Aveam Antalya pe litoral", aratat profesorul George Padure.