MENIU

Modul bizar în care mirosul și gustul se pot schimba după trecerea prin SARS-COV-2. Lupta nedreaptă pe care o duce o newyorkeză. O POVESTE adevărată

Miros si gust afectate

O femeie din New York povestește cum i-au fost afectate mirosul și gustul în urma îmbolnăvirii cu coronavirus. Ea povestește cum în martie 2020 s-a simțit rău, în timpul lockdown-ului american. Simptomele fiind asemănătoare cu cele de COVID, aceasta a luat decizia de a se carantina și de a aștepta să-și revină. Ce a urmat este total neașteptat și aproape ireal. 

Conform Indy100.com, un test cu anticorpi, efectuat o lună mai târziu, a scos la lumină bănuiala newyorkezei. Ea suferise într-adevăr de COVID-19. Din fericire, conform femeii, forma de coronavirus fusese una blândă. Totuși, au existat două simptome, și anume afectarea mirosului și a gustului. Situația a continuat să persiste și la mai multe luni după ce aceasta s-a vindecat. Ea spune că lucrurile devin tot mai ciudate din acest punct de vedere.

Newyorkeza spune că nu au existat diferențe semnificative din punctul de vedere al schimbării gustului și mirosului în perioada în care a avut COVID. Femeia spune că totul avea același gust de dinainte de infectare, doar cu mici diferențe (mai puțin viu și interesante). Schimbările erau comparabile cu cele pe care le-am întâlnit la o răceală puternică sau la o gripă.

Mirosul și gustul diferite după trecerea de coronavirus

Problemele au început cu adevărat să apară la câteva săptămâni după vindecare, când atât gustul, cât și mirosul au dispărut aproape total. Singurul gust pe care femeia îl putea distinge era dulcele. Americanca povestește de o întreagă lună extrem de deprimantă. Vestea bună a fost că ea a putut renunța la chipsurile cu sare și la oțet, pe care le considera obiceiuri alimentare greșite.

Neplăceri au fost și cu mirosul. Într-o zi, americanca a lăsat din greșeală pe foc un recipient în care gătea supă de ciuperci, mergând până la toaletă. După ce s-a întors, femeia a găsit mâncarea arsă, însă nu a putut distinge mirosul.

Lucrurile nu s-au oprit aici pentru newyorkeză, care într-o zi a ieșit la o plimbare cu un prieten (respectând distanța fizică aferentă). Femeia a folosit un parfum floral, pe care nu a reu;it să-l miroasă. Apropiații au încercat să o consoleze pe femeie, spunând că mirosul și gustul vor reveni la un moment dat.

Șamponul preferat al femeii miroase a mâncare mucegăită

Problemele au persistat, astfel că newyorkeza nu poate simți decât vag mirosul de oțet, chilli și brânză cheddar. De asemenea, aceasta cu greu distinge și gustul acestor alimente. Deși mirosul pare să revină, acesta funcționează într-un mod distorsionat pentru femeia din New York. Astfel, pentru americancă lumânările parfumate favorite miros a vomă, șamponul preferat miroase a mâncare putrezită. De asemenea, oricât de mult curăță apartamentul  acesta miroase într-un mod deranjant.

Deși toate testele COVID pe care le-a efectuat au ieșit cu rezultat negativ, desi a luat în calcul toți factorii externi, femeia nu-și poate explica ce se întâmplă cu mirosul și gustul său. Păstrându-și totuși umorul, newyorkeza se întreabă dacă va reuși să mai miroasă vreodată brânza pe care apreciază atât de mult.

Mai multe articole despre:
coronavirus in lume gust mirosuri