MENIU

Modificări de ultimă oră la Facebook! Ce vor vedea de acum încolo utilizatorii pe News Feed

Facebook a modificat funcţia ”Trending”, care le arată utilizatorilor cele mai discutate subiecte ale zilei, astfel încât să fie mai mult automată şi să elimine posibila intervenţie a editorilor, fapt ce ar putea favoriza un anumit tip de conţinut, a anunţat compania, vineri, informează Reuters.

Modificarea este cea mai recentă încercare a companiei Facebook din ultimele luni de a îşi accentua neutralitatea, în timp ce influenţa sa este în creştere.

”Trending” a intrat în atenţia companiei în luna mai, după ce a apărut o ştire potrivit căreia funcţia oprea promovarea ştirilor conservatoare, ceea ce i-a determinat pe membrii republicani ai Congresului Statelor Unite ale Americii să ceară mai multă transparenţă.

Totuşi, Facebook a transmis că în urma unei verificări interne nu s-au găsit probe de favorizare a unui anumit tip de conţinut.

Funcţia ”Trending” le arată utilizatorilor cele mai discutate subiecte, în colţul din dreapta sus a paginii de Facebook, prin descrieri de o propoziţie. Pentru a elimina potenţiala favorizare, Facebook a transmis că nu se va mai baza pe editori pentru a redacta descrierile subiectelor, ci le va arăta utilizatorilor subiectele şi felul în care mai multe persoane îl comentează.

Facebook a mai transmis că echipa care se ocupă de ”Trending” se va concentra mai mult pe expertiza tehnică, din moment ce nu va mai fi nevoie de editori pentru a redacta descrierile. Compania nu a precizat dacă va face disponibilizări.

Deşi Facebook îşi menţine poziţia de platformă neutră, influenţa sa politică a devenit subiect de studiu, mai ales în contextul în care baza utilizatorilor este în creştere. Reţeaua de socializare are 1,7 miliarde de utilizatori. Studiile au arătat că Facebook are puterea de a influenţa comportamentul utilizatorilor – de la a-i determina să se înregistreze ca donatori de organe, la exercitarea dreptului la vot.

 

 

 

Mai multe articole despre:
SUA modificări Facebook News Feed