MENIU

Modificare majoră în legislația împotriva hărțuirii sexuale. Anunțul premierului Ciolacu

Modificare majoră în legislația hărțuirii sexuale. Foto/Profimedia

Guvernul a adoptat o modificare majoră în legislația pentru protejarea victimelor hărțuirii sexuale. De acum, se pot depune plângeri anonime.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că, în şedinţa de Guvern, va fi discutat un subiect cu care Executivul era ”dator în faţa opiniei publice”, respectiv modificarea legislaţiei pentru protejarea victimelor hărţuirii sexuale.

”Alt subiect cu care eram datori în faţa opiniei publice este modificarea legislaţiei pentru protejarea victimelor hărţuirii sexuale. Principala modificare este că victimele acestor agresiuni pot depune şi sesizări anonime”, a anunţat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, decis să ia masuri "foarte clare" împotriva abuzurilor sexuale din școli şi pentru protejarea victimelor

Potrivit acestuia, pentru ca sesizarea să poate fi examinată şi soluţionată, trebuie să conţină indicii referitoare la fapte de hărţuire pe criteriul de sex sau hărţuire morală.

”Venim şi cu norme ce permit universităţilor şi altor instituţii, inclusiv unităţilor de învăţământ preuniversitar să ia măsuri de descurajare a acestui fenomen”, a mai transmis premierul.

Dosar hărțuire sexuală. Probele procurorilor împotriva lui Alfred Bulai: STENOGRAME incendiare din discuțiile cu studentele

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, în 1 august, în şedinţa de Guvern, că se discută despre modificarea legislaţiei, astfel încât toate sesizările privind încălcarea deontologiei universitare să fie analizate rapid, indiferent dacă acestea sunt făcute formal sau anonim.

”Sesizările care vizează fapte cu caracter penal, spre exemplu hărţuirea, vor fi transmise direct la procurori şi la Poliţie”, anunţa ministrul.

Profesorul Dorin Ștefan Adam, de la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”, acuzat de hărțuire sexuală: se poza dezbrăcat și trimitea imaginile studentelor