MENIU

Moderna a început testarea vaccinului anti-Covid pe adolescenți

Moderna a început testarea vaccinului anti-Covid pe adolescenți

Moderna a anunțat, joi, că primii adolescenți care s-au înscris la studiul clinic de fază 2 și 3 pentru testarea Covid-19 au primit primele doze. Este vorba despre adolescenți cu vârste între 12 și 18 ani. Primele rezultate sunt așteptate înainte de începerea anului şcolar 2021-2022, a transmis compania americană. 

Adolescenților li se administrează vaccinul mRNA-1273 în două doze, la un interval de 28 de zile.
La studiu, realizat în colaborare cu Biomedical Advanced Research and Development Authority - parte din Departamentul pentru Sănătate din SUA, vor participa 3.000 de adolescenți din țară care nu au  probleme de sănătate. 
”Obiectivul nostru este să obţinem datele acestui studiu în primăvara anului 2021, pentru a permite utilizarea vaccinului mRNA-1273 pe adolescenţi înainte de începerea anului şcolar din 2021”, a anunțat CEO-ul companiei, Stephane Bancel.

Și grupul Pfizer își testează vaccinul său anti-Covid pe adolescenți tot din aceeași categorie de vârstă.

În urma studiilor clinice la care au participat adulții s-a dovedit că vaccinul Moderna are o eficiență de 94% şi nu a generat îngrijorări majore legate de siguranţa persoanelor vaccinate. În prezent, compania așteaptă aprobarea în SUA și UE. 

Un alt vaccin anti-Covid pentru care s-a solicitat aprobarea de urgență este cel dezvoltat de Pfizer/BioNTech. În acest caz, studiile au arătat că vaccinul, care se administrează tot în două doze, este eficient în proporție de 95%. 

Administraţia pentru alimente şi medicamente (FDA) din SUA și-ar putea da acordul privind folosirea celor două vaccinuri până la finalul lunii, transmite Agerpres.