MENIU

Mobilarea dormitorului nu a fost niciodată mai ușor de făcut

Alegerile pe care le facem trebuie să țină cont de tendințele modei, este foarte adevărat. Însă, ele trebuie să ne și reprezint. Doar așa lucruri ne vor crea o senzație de confort, ne vor bucura zilele și ne vor crea o stare de adevărată plăcere.

Redecorați dormitorul în curând?

Dacă ați schimbat de curând locuința sau dacă ați început renovarea casei vechi, credem că vă putem fi de folos cu câteva sfaturi interesante, în ceea ce privește felul în care vă puteți alege mobila pentru dormitor.

Recomandăm ca înainte de a lua decizia de achiziție să vă informați cît mai mult despre mobilă pentru a vă face o idee cât mai corectă despre avantajele și dezavantajele materialelor folosite la realizarea mobilei de dormitor. Totodată aflați și care sunt ultimele tendințe în domeniu și cum le puteți implementa în noul mobilier. Este bine să faceți această documentare deoarece mobilierul face parte din categoria produselor pe care le achiziționați pentru un termen lung de folosire.

Dacă știți exact care este tipul de mobilă care se potrivește în dormitorul dumneavoastră puteți căuta online pentru a vedea dacă se gasește pe piață un astfel de model făcut în serie. Acest tip de mobilă vine atât cu avantaje cât și cu dezavantaje.

Avantajul mobilei de serie este că poate fi disponibilă mai repede, adică să fie deja în stocul vânzatorului. Un alt avantaj este acela că este concepută de specialiști, gandită să fie practică și are un preț mai mic decât o mobilă facută la comandă.

Dezavantajul mobilei de serie este că în multe cazuri este facută cu materiale mai ieftine (PAL melaminat de 16 mm în loc de 18 mm, balamale economice, mânere de plastic). Dacă vânzătorul nu are acel model pe stoc timpul de așteptare poate să fie de 3 – 6 săptămâni.

Acest tip de mobilă se livrează demontată și pentru montarea ei este nevoie să aveți un minim de cunoștințe tehnice.

Dacă nu știți ce să alegeți sau nu aveți timp să vă informați vă recomandăm să apelați la un consultant. Puteți începe consultările prin telefon, eventual trimiteți pe mail detalii, cote, sugestii, apoi mergeți în showroom, pentru finalizarea discuțiilor.

Avantajul mobilei realizate la comandă este că prețul acesteia depinde în mare măsură de dumneavoastră. Sună ciudat dar aceasta este realitatea. Dacă alegeți închideri cu amortizare pentru sertare și uși, PAL melaminat lucios sau MDF, prețul mobilei va fi și el unul ridicat. Pentru un preț mai mic este suficient să folosiți accesorii standard (balamale, glisiere etc.) dar de calitate, diminuând astfel valoarea finală a facturii.

Un alt avantaj este că puteți combina nuanțele de materiale, acestea fiind disponibile într-o paletă foarte mare de culori și texturi.

Dezavantajul principal al mobilei realizate la comandă, mai ales în anumite perioade ale anului, este timpul mare de execuție și, câteodată, prelungirea acestuia care se poate datora inclusiv furnizorilor de materiale.

Elementul principal al dormitorului - patul

Probabil cel mai important element din dormitor, acesta poate avea 2 funcții. Cea de dormit, evident, dar și cea de spațiu pentru depozitare, spațiu foarte mare și rareori cu limitare de greutate pentru obiectele depozitate, cum este cazul la canapele și colțare. În acest caz vorbim despre pat cu somieră rabatabilă. Asta înseamnă că somiera pe care este așezată salteaua se poate ridica dintr-un capat al patului. Ridicarea se poate face foarte ușor datorită unui sistem cu pistoane care ajută la efectuarea operațiunii. Nu ne mai rămâne decât să punem ce ne dorim în spațiul disponibil; cu cât patul este mai lat, cu atât spațiul de depozitare este mai generos.

Acum nu mai rămâne decât să navigați informați pe internet sau să vizitați un showroom.

Mai multe articole despre:
mobila dormitor