MENIU

Moartea pacientului de 54 de ani de la Spitalul Pantelimon. Expertiza medico-legală: date-șoc

Moartea pacientului de 54 de ani de la Spitalul Pantelimon. Expertiza medico-legală: date-șoc

Dezvăluirile momentului din ancheta morților de la spitalul Pantelimon! Raportul de expertiză medico-legal prezentat de procurori arată clar legătura de cauzalitate dintre scăderea dozei de noradrenalină și moartea pacientului în vârstă de 54 de ani. Practic, atunci când doza de noradrenalină era micșorată, tensiunea pacientului scădea. 

"Este tabelul care a fost printat din cifrele, din datele descarcate din memoria injectomatului, unde se vede foarte clar. Iata, aici dozele de noradrenalina. Da, si aici tensiunea. Iata, aceasta e tensiunea. Deci atata timp cat in injectomat a fost o cantitate mare, tensiunea a fost 86 ...88. Ei, in momentul in care s-a prabusit la 1, la ora 16:45 a scazut la 49.

Dimineata cand s-au bagat cei 7 ml a urcat la 83. Deci ceea ce a spus doamna Pompilian si ce-au spus ceilalti ca nu mai reactiona la acest "suport", pentru ca ei spun ca nu este tratament, este contrazis de datele descarcate de It-istii adusi de procurori, din memoria injectomatului.

A doua scadere brusca a ratei de noradrenalina are loc in data. Acestea sunt datele, a scazut la 1, a scazut la 60", a aratat Anca Alexandrescu in editia de marti seara a emisiunii "Culisele Statului Paralel".