MENIU

Moarte misterioasă pentru o iubită prințesă. Trupul neînsuflețit al aristocratei, găsit pe terasa unui hotel de lux

Foto: ilgazzettino.it

Prințesa Virginia von Fürstenberg, o aristocrată italiană în vârstă de 48 de ani, a murit pe 10 mai în urma unei căderi de la etajul al patrulea al hotelului Palace din Merano, anunță presa internațională. Corpul său a fost găsit dimineața pe terasa de la primul etaj a clădirii.

Carabinierii din Bolzano investighează cazul căderii nepoatei actriței Ira von Fürstenberg (83 de ani) de la ultimul etaj al unui apartament de lux, pentru a stabili dacă a fost vorba despre un accident sau despre un act voluntar de sinucidere.

Hotelul din Merano unde se afla cazată tânăra era un loc de întâlnire frecventat de politicieni precum Giulio Andreotti și Silvio Berlusconi, aristocrați și alte personalități importante.

Tatăl femeii a raportat-o dispărută la poliția din Marghera pe 15 februarie, dar după o căutare publică, familia a anunțat că Virginia, care locuia în Milano, s-a întors acasă trei zile mai târziu.

Născută pe data de 5 octombrie 1974, prințesa Virginia Maria Clara von und zu Fürstenberg era apreciată în cercurile înalte pentru lucrările sale ca o artistă, poetă, realizatoare și designer de modă.

Prințesa și-a făcut debutul în modă în martie 2011 la Teatro Filodrammatici din Milano. Prima ei colecție a fost vândută exclusiv la buticuri din Milano, Florența și Roma. În septembrie 2011, von Fürstenberg a debutat cu o lucrare de teatru intitulată Dismorphophobia, care combina cuvintele vorbite, moda, filmul, mișcarea și dansul. A doua colecție a artistei a debutat la Milano pe 23 septembrie 2011. Ea a scris, de asemenea, poezie și uneori și-a combinat poezia și designul vestimentar în unele dintre lucrările sale.

În 2012, von Fürstenberg a colaborat cu Tommaso Trak pentru a filma un film axat pe viața străbunicii ei, Virginia Bourbon del Monte. În 2017, von Fürstenberg a creat o instalație de artă dedicată mamei sale, intitulată There was a nice home, care a fost expusă la Galeria Grossetti Arte din Veneția.

Von Fürstenberg a fost căsătorită cu baronul Alexandre Csillaghy de Pacsér, un nobil maghiar, în 1992, cu care a avut doi copii.  Cuplul a divorțat în 2003. În 2002, cu un an înainte de finalizarea divorțului ei, ea a născut o fiică, Clara Bacco Dondi dall\"Orologio, din relația ei cu Giovanni Bacco Dondi dall\"Orologio. În 2004, s-a căsătorit cu Paco Polenghi cu care a avut doi copii, Otto Leone Maria Polenghi și Santiago Polenghi. Von Fürstenberg și Polenghi au divorțat ulterior. La 28 octombrie 2017, s-a căsătorit cu Janusz Gawronski, un descendent al unei familii nobile și străvechi poloneze. În 2020, cuplul a divorțat.

Mai multe articole despre:
printesa deces politie suicid baron moda poezie